新會員登記
搜索
查看: 1880|回復: 11

[求教] 想問魂魄勇

請問魂魄勇真正係點用法?

有啲人話唔洗供唔洗念咒,直接配帶就可,佢會係你有問題的時間幫你,有啲又話召喚佢出黎,佢就會保護你,所有靈體都唔可以接近你,連家神,屋企人都唔放過,講到好恐怖,咁點控制佢?究竟實際係點呢?     

另外想問你哋如果外出工幹住酒店或去危險的地方會帶咩聖物防身?   
回復

正常都要念起動法門,魂魄勇好似只跟一個人
其實鬼王,拉胡就好夠用,魂魄勇都係少請為秒
回復 贊好 反對

小弟就頸上睇情況帶澤渡金/鷹神,通常係澤渡金,腰長掛魂魄勇及虎王
回復 贊好 反對

VANGO 發表於 21-12-2021 16:53
正常都要念起動法門,魂魄勇好似只跟一個人
其實鬼王,拉胡就好夠用,魂魄勇都係少請為秒 ...

最近去酒店都發惡夢~_~  
如果咁講呢?  你去酒店,揀中左間有野的房,你帶左佛牌,個邏輯會係點?

靈體係度,佢又搞唔到你,很安心?
但諗真佢本身先係個到先,似係打擾左佢?
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 21-12-2021 17:35
小弟就頸上睇情況帶澤渡金/鷹神,通常係澤渡金,腰長掛魂魄勇及虎王

我估下,師兄正路應該係龍婆蓋的魂魄勇,你有無試過住中間有野的酒店?   應該話帶左牌係唔係等於都搞唔到你,定其實我應該咁諗,佢都會搞到你(例如比夢你,同你接觸,無惡意個隻)當然到佢真係要攞你命就更係會防到,但如果真係今世真係同佢有啲野要發生,咁無理由帶左就會無事吧?

一起討論求教=”=
回復 贊好 反對

師兄住酒店遇到靈異事件?
回復 贊好 反對

老虎抱糖糖 發表於 21-12-2021 20:59
最近去酒店都發惡夢~_~  
如果咁講呢?  你去酒店,揀中左間有野的房,你帶左佛牌,個邏輯會係點?

正常情況下,對你無惡意都會自動離開
佛牌對普通鬼係有用,鬼王,拉胡類就更加好
最近係YOUTUBE聽權哥講同類問題,例如:普通佛牌可以擋3隻
鬼王,拉胡擋5,6隻,如果對方數目太高,太強既話

佛牌,魂魄勇都幫你唔到,雙拳難敵4手
回復 贊好 反對

老虎抱糖糖 發表於 21-12-2021 21:07
我估下,師兄正路應該係龍婆蓋的魂魄勇,你有無試過住中間有野的酒店?   應該話帶左牌係唔係等於都搞唔 ...

用我屋企為例,家父好多年前過生,呀媽仲有時會見到家父返屋企
未帶佛牌前會摸同壓下呀媽
帶左訓覺後,就算見到都只在床邊望住
佛牌係防禦型所以返屋企拍下雪櫃同門就照做到

魂魄勇偏攻擊型,我唔請既原因係有靈,自己接受唔到

回復 贊好 反對

老虎抱糖糖 發表於 21-12-2021 21:07
我估下,師兄正路應該係龍婆蓋的魂魄勇,你有無試過住中間有野的酒店?   應該話帶左牌係唔係等於都搞唔 ...

我帶龍婆paew魂魄勇,個人覺得好有效下,以前住酒店試過feel到有好朋友在現場,不過無比佢地攪過咁
回復 贊好 反對

VANGO 發表於 21-12-2021 22:16
正常情況下,對你無惡意都會自動離開
佛牌對普通鬼係有用,鬼王,拉胡類就更加好
最近係YOUTUBE聽權哥講同類 ...

如有閒錢!幫你爸爸做吓功德。對你家庭同你爸爸都好,可以快些投胎或盡快去善道
回復 贊好 反對