新會員登記
搜索
查看: 3529|回復: 70

[討論] 戴得唔順,唔夠得心應手就攞去換/出讓?

身邊部分朋友,都有一個習慣,就係戴得唔順,戴到好黑仔嘅聖物就攞去換,攞去出讓。結果就係越換越唔見錢。

其實呢,聖物就唔係手機,更不是遊戲咭。一塊佛牌,其實係一個祝福

當一塊佛牌到左你手,其實係一種緣

我從來無同人換過,就算出讓都係一次咁多。仲要出讓左,個人唔開心幾日,雖然賺左少少,如果唔係當時環境唔好,都唔會放。。。

就以龍婆多印龍力為例,剛剛戴真係好黑,係無血傷但做乜衰乜,但到今日我只單戴印龍力

屈曼冠碰2509都好黑,第一次戴頭幾日就血傷,到今日我有兩塊,一大一細。

白南一夠順啦掛,我戴左一個多月,收藏居多

龍婆冠2517自身,網上講到力量如何如何,但原來要嚴守五戒仲要唔好問候人家父母親

佛牌係可以幫佩戴者擋下部分不好的,但不是擋晒

而且擋得多係會滿的

以上個人想法,不喜勿插
回復

帶緊2517 吾知要守
回復 贊好 反對

crispyman 發表於 29-11-2021 19:19
帶緊2517 吾知要守

我當時無守,戴到懷疑人生。。。
回復 贊好 反對

謝謝分享!
回復 贊好 反對

Mick0812 發表於 29-11-2021 19:26
我當時無守,戴到懷疑人生。。。

師兄分享下點守
細佬帶緊兩個龍婆冠自身
回復 贊好 反對

佛牌只是提醒及輔助配戴者,福報始終要靠自己行善累積,種善因,得善果,不要過份沉迷及依賴佛牌嘅特殊功效及速效,成功是沒有捷徑的。
回復 贊好 反對

malouis 發表於 29-11-2021 22:39
佛牌只是提醒及輔助配戴者,福報始終要靠自己行善累積,種善因,得善果,不要過份沉迷及依賴佛牌嘅特殊功效 ...

無錯!
但眼見太多師兄一唔順就同人換。。。這是太可惜了
回復 贊好 反對

crispyman 發表於 29-11-2021 22:05
師兄分享下點守
細佬帶緊兩個龍婆冠自身

女,唔好話掂,望多眼都唔多得
閙人不可問候人家父母親

但其實守慣左就會順。
如果不守而戴龍婆冠自身,真係阻礙很多
回復 贊好 反對

我帶佛牌只有擋險方面會睇重,其他就隨緣吧
應該咁講啦,係有超強佛牌,例如:龍婆艮2460

但依d又唔會係普通人可以得到,當初請聖物其實係想改變自己同有人緣。

回復 贊好 反對

VANGO 發表於 29-11-2021 23:31
我帶佛牌只有擋險方面會睇重,其他就隨緣吧
應該咁講啦,係有超強佛牌,例如:龍婆艮2460

龍婆艮我真係無

不過肯去行善積福,記得戴住個牌就唔好做衰野。我相信就算戴普通佛牌,效果都好好

我見過有人得到阿贊多崇迪,但唔夠半年就放。

佛牌,其實係會揾佢嘅佩戴者
回復 贊好 反對