新會員登記
搜索
查看: 3932|回復: 73

[崇笛] 崇笛系列~ 龍婆貴 2515 法座崇笛

火.. [複製鏈接]
今次想分享既係龍婆貴 2515 法座崇笛
原來小弟一直無正式分享過黎塊崇笛, 今日抽到時間可以分享下.
黎塊崇笛都幾有特別意義, 係小弟第一塊係Unite請既佛牌, 值得紀念.

黎塊崇笛同平時大家見開既好唔同, 因為座下係經文法座, 小弟都係比個法座吸引先請.
請左之後先去搵資料, 發現開光師傅位位都係重量級, 並以龍婆貴為首, 絕對係滿滿加持.

小弟一直覺得一塊好牌配靚殼會令自已帶得開心d, 所以又請師傅幫小弟去包個靚仔殼
同師傅熟左又比個難題佢啦, 只係放低塊牌又唔講想點包, 等佢幫我design, 收到之後又係驚喜連連.
唔講太多, 去相

師傅話個設計叫火木同明, 係晨曦既森林睇日出, 所以配左透紅同墨綠彩金沙
小弟其實唔多明, 但睇得出師傅好有心機幫小弟諗, 個透紅內框直頭好似將個牌懸浮左咁.

收到之後發現厚包放大已經係基本配置
睇d detail位直頭睇到嘩嘩聲, 立體浮雕, 同色包框, 平面加包角, 包框仲要做極幼, 已經唔係筆墨可以形容.
只可以話師傅個手工越黎越勁......

小弟手殘, 影唔到個神髓........
1635207426578.jpg 1635207426609.jpg
1635207426639.jpg 1635207426673.jpg 1635207426706.jpg
1635207426735.jpg 1635207426762.jpg 1635207426788.jpg

回復

谢谢分享
回復 贊好 反對

留名學野,謝謝分享!
回復 贊好 反對

咦,呢個防水厚包既手上好熟口面喎,係咪論壇里面師兄的作品呢?
回復 贊好 反對

咦,呢個防水厚包既手工好熟口面喎,係咪論壇里面師兄的作品呢?
回復 贊好 反對

KenLai20180928 發表於 26-10-2021 12:56
咦,呢個防水厚包既手工好熟口面喎,係咪論壇里面師兄的作品呢?

睇住師傅一日一日成長同進步
回復 贊好 反對

睇睇先thanks
回復 贊好 反對

Thanks for share      
回復 贊好 反對

see see see
回復 贊好 反對

回復 贊好 反對