新會員登記
搜索
樓主: xxx303

師兄們最初接觸佛牌既原因係咩?

第一次接觸係朋友post上網見到覺得中意..
當時以為只係普通頸鏈
吾知係泰國佛牌
回復 贊好 反對

VANGO 發表於 18-10-2021 21:49
好的,我會買試試

嚟支BB都用得,小朋友濕疹搽好左
大人睇醫生搽類固醇都唔好,但搽嚟支都好左
最重要係唔會黐立立,好清爽

回復 贊好 反對

alan8hk 發表於 18-10-2021 20:53
個topic幾好喎
小弟第一次接觸係一位係新加坡回流返黎既大學同學口中得知
佢揸電單大炒,total loss,炒認 ...

之後出嚟做嘢,學人“投資”,當然係衰左
欠債,人生低位就記得同學話過佛牌好好,再自己上網睇資料,請教其他師兄
第一塊牌係一位網上既師兄送既崇笛,所以對崇笛好有情意結
回復 贊好 反對

路過佛牌店,見到店中一幅象神掛畫好靚好型,再慢慢網上睇多左象神嘅野,後來就請左第一尊嘅象神牌
回復 贊好 反對

我供請同接觸物第一尊佛牌係旅行清邁時去參觀寺廟,參觀完係正殿的佛牌攤檔睇左陣牌。。其中一尊崇笛佛牌在那時候帶畀我好好的感覺, 但都未想供請,參觀完就行出廟門口,都係唔知點解行返入正殿,最後就請左了。 可能緣份到吧。。到現在都唔知邊位龍婆做。。那尊牌好少佩帶,但就在家中供著,一入門見到那對崇笛就成人安心晒。
回復 贊好 反對

去完泰國接觸到泰國佛牌 覺得幾靚
同埋果時好多人話泰國野邪 我唔信邪就拎自己做實驗
再者加埋覺得有野限制住自己都幾好 唔好做咁多惡事

加埋種種原因就開始左戴泰國正牌由開始到依加
回復 贊好 反對

果陣啱啱結婚,想事業方面有D作為,於是乎去了解,又聽講泰國佛牌既神奇所以後尾就請,第一尊請既係感覺似玩具牌既,洗左人民幣600,後尾又接觸埋大乘佛教比較完善的信息!
回復 贊好 反對

求財
回復 贊好 反對

其實一開頭只係有意無意見到一啲佛牌資訊,之後有位師兄同我傾計嘅時候咁岩又講起佛牌嘅topic,了解左最基本嘅概念。(一開始我都以為所有佛牌係邪嘅)
個陣岩岩大學畢業,希望自己之後嘅事業順順利利,知道左少少佛牌資訊之後,自己做完research,就膽粗粗上左去佛牌鋪,恭請左人生第一塊牌,戴牌後其實感受幾好,不但因為同事家人關係變好,工作人緣方面都唔錯,於是越請越多,好彩之後搵到Unite,然後就跟住呢度嘅前輩學習,雖然請嘅牌唔係咩貴牌,但係可以肯定全部都係佛門正宗嘅牌。
宜家戴左差唔多兩年,感受大部分時間都很好。
都希望各位師兄師姐,越戴越好

回復 贊好 反對

係好奇心
回復 贊好 反對