新會員登記
搜索
查看: 1063|回復: 7

[求教] 懇請鑑定 龍婆貴 師父 希瓦利 / Sivali 2512 聖物

117798117_185845682930107_7974374362635637164_n.jpg 97339088_250268849546347_536137385129493573_n.jpg 113297409_605675237043408_1151855002604818257_n.jpg

後輩 / 小弟我 因為權限不足 無法點閱網站
龍婆貴 師傅 / 西瓦里 聖物 หลวงพ่อกวยเสก พระสีวลี
這是一尊當地業者可銷售給我 西瓦利 獨立相  
造型是我很喜歡的古樸 告知年份 2512

不曉得網站的 前輩與先進們 可否有了解這尊來歷
對方出售價格 是我非常接受的  懇請各位鑑定
因為對方說 開卡有點麻煩 師傅 西瓦利 不容易 也要時間

懇請幫助 祝福各位平安喜樂 感恩
回復

咁難搵嘅牌都搵到了,唔好怕麻煩,去出卡啦
回復 贊好 反對

尼D冷門嘢好難鑑定,師兄,你可以仔細用鏡睇下對吾對料和模
回復 贊好 反對

去出卡
回復 贊好 反對

solian 發表於 2-10-2021 13:55
尼D冷門嘢好難鑑定,師兄,你可以仔細用鏡睇下對吾對料和模

我的威望權限不夠看圖鑑
所以不曉得有沒有這尊呢 
感謝回應
回復 贊好 反對

好似唔見有呢尊
回復 贊好 反對

有時圖鑑真係未必一定有的,可能是師傅用該物料造的聖物不多,又或圖鑑的作者沒有將師傅的聖物全數收集到,
我自己亦收藏了一塊圖鑑沒有的龍婆貴金屬Sivali ,
不過就參加咗大型佛牌比賽並攞到冠軍。

回復 贊好 反對

113297409_605675237043408_1151855002604818257_n.jpg 96419581_249794149468339_4312984719462271210_n.jpg 117798117_185845682930107_7974374362635637164_n.jpg 243669821_158126839778302_7424543630670184048_n.jpg
回復 贊好 反對