新會員登記
搜索
查看: 4318|回復: 12

[討論] 佛牌

成日有人問我,呢个佛牌点,那个又好唔好!佛牌保平安我信,你話又要溝女,又要招財,仲要晚晚唔同女!!兼要飛天,仲要遁地!{:6_336:}哥哥!我講你都咪信喇!个个带住佛牌就天下無敵,个世界咪大亂??仲有因果概??

好似有d佐講带佐会升官發財,有d又話中乜獎,又中乜獎!同一大班人,带住同一款牌,有一,二个人中獎,有幾稀奇呀?即d人話犯太歲,又要咁,又要咁。咦咁講上黎,中國十几億人囗,犯太歲个堆咪仆直?而冇化太歲个d,咪仆上仆直?凡人梗有三衰六旺,冇乜特別,唔好过份沉迷佛牌力量!

做人就理性d,唔好人講乜就信乜!佢要出牌,-定講到有咁堅得咁堅!再換过科學d講法,你带住一尊坤平吧,古惑商人同你講,呢尊坤平可以溝到女架!包你人見人愛,車見車載!你听完後,即時科水,兼信心百倍,小宇宙爆發,即系將自身力量,信心釋放出黎,無而系一件好事,咁关唔关件牌事?你自已想想吧!我系友板睇到篇文章,真系講得好好!{:1_1:}

尤其是呢点:唔好因為甚麼90度,180度,360度鞠躬道歉,或什麽什麽双倍,三倍奉还退款保證 而百份百相信該牌商或散打王 因為只要你證實唔到件牌係假既 佢就咩都唔洗做!<註:並不指所有牌商,散打王都咁衰,請勿对号入座!>:lol;P

評分

查看全部評分

支持理性佩帶佛牌 不可過份迷信 佛牌始終係助力 要成事始終要自己踏出第一步

評分

查看全部評分

十分認同!{:6_330:}
我認為其實師傅所製造的佛牌所講的功能,可能係有既,至於嗰個神或者佛幫唔幫你就係另一回事了!
情況就好似,如果有一個人佢有好多女仔可以介紹比你識既,不過佢介唔介紹就要睇你做化了~
始終呢個世界冇不勞而獲既事情,如果想有好日子,我覺得都係做多啲善事(唔係一味捐錢)
為自己種下福田,先至係上策........

評分

查看全部評分

hook282000 發表於 12-3-2012 13:48
我認為其實師傅所製造的佛牌所講的功能,可能係有既,至於嗰個神或者佛幫唔幫你就係另一回事了!
情況就好似, ...
其實師傅所製造的佛牌所講的功能,可能係有既,至於嗰個神或者佛幫唔幫你就係另一回事了!

做多d善事好過請一堆自己都懷疑o既聖物

評分

查看全部評分

問本人概,有正有陰,尤以陰牌更多!陰牌可能效力更快,但長時間点呢?本人見部份陰牌師兄,大都臉上黑或灰灰咁!反正一睇都知不大正常!本人認為,人属陽,鬼属陰,陰陽有别,陽人經常带住d陰物系身,始終对自身唔好!有d賣家更嘩眾取,吹嘘个壇点勁点勁,又咁又咁,無非為佐出牌吧!
曾經有位老友同我講,sam兄,呢d post以後少出吧!我回答,你d牌又唔系陰牌,又唔系贵,怕乜?況且人都系貪心概,点会咁易講得听?
可能有人会話,咁你又帶牌?順便講埋,我請牌只為喜好同信仰,同埋只找正廟,加持嚴謹,用料又好三好佛牌識我概師兄都知道,本人從不带牌!如hook282000 ,el8840696所言,做多啲善事,為自己種下福田,先至係真正上策!正所謂,天佑善人!希望以上言論,晤会得罪人吧!:lol

商人牌跟正廟佛牌的差別{:6_330:}
http://www.unitehk.com/thread-6856-1-1.html

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
十分認同{:6_327:}{:6_327:}

評分

查看全部評分

{:6_330:}{:6_330:}{:6_327:}{:6_327:}{:6_327:}以上各師兄講得好好, 非常認同

評分

查看全部評分

師兄講得好, 非常認同  {:6_327:}

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
GOOD!!!!!!!!!

評分

查看全部評分