新會員登記
搜索
查看: 8913|回復: 30

[崇笛] 疫情下配戴佛牌分享,感謝論壇各位師兄的結緣。

最近放工後都去健身房,運動運動一下保持一下身體健康,所以配戴的佛牌都比較細尊。
全部都是全能型,分別是 龍婆冠2519(過廟版)的8字腳崇笛, 左邊是三角模的白欖4期,右方是2507的阿贊弄的龍普托。 最重要3尊牌都是在本論壇的拍賣區和各位師兄結緣回來。 感謝各位師兄,更感謝和大家的緣份。 IMG_20210901_174855.jpg

評分

查看全部評分

回復

感謝師兄分享   
回復 贊好 反對

多謝師兄分享!

我有時帶細size嘅牌,會唔覺有帶牌咁
回復 贊好 反對

多謝分享
回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 1-9-2021 19:58
多謝師兄分享!

我有時帶細size嘅牌,會唔覺有帶牌咁

哈哈,有時候也會忘記自己有在戴牌。。。因為太輕了。。。
回復 贊好 反對

做 gym 唔使戴啦,有時聖物的影響力,唔會一唔戴就冇左,好似你推個波,推左幾吋就放手,佢會向果個方面轆一段距離先停.
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 1-9-2021 21:43
做 gym 唔使戴啦,有時聖物的影響力,唔會一唔戴就冇左,好似你推個波,推左幾吋就放手,佢會向果個方面轆 ...

哈哈。。。我做太空漫步機。。。
而且習慣左戴,唔戴牌就覺得少左d野。。。
回復 贊好 反對

小弟都係健身痴漢,早排帶鷹神舉野,極度好衝勁
btw,師兄帶嘅尊尊都係經典
回復 贊好 反對

EDENANDREW 發表於 1-9-2021 21:45
哈哈。。。我做太空漫步機。。。
而且習慣左戴,唔戴牌就覺得少左d野。。。
...

係呀,我自己每天出門上班前,一定要先拜拜,換水,念佛首經,之後就帶上認為對應當日事情的牌,也已成了一種習慣,沒有一天不是帶著起碼五六尊。心裡的踏實感覺,使我每天也輕鬆渡過。見到D捐款箱,賣旗……也會捐些小錢
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 1-9-2021 21:53
小弟都係健身痴漢,早排帶鷹神舉野,極度好衝勁
btw,師兄帶嘅尊尊都係經典 ...

哈哈,都係多謝本論壇令我可以有幾會和各位師兄和牌結緣姐。。
而且現在疫情年代,防水殼真是一種好法明, 又不作粉製牌被汗水溶化,又不用擔心病毒會在殼的空隙流出流入。。每天操完健身回家, 洗乾淨手, 脫下佛牌鍊,唸佛首經感謝牌和製牌師傅的祝福和庇佑,再用酒精紙消毒務防水殼放好佛牌。。多容易處理。
回復 贊好 反對