新會員登記
搜索
樓主: ERIC1023

[坤平] 請問各位師兄前輩,屋企有小朋友,戴派系戈佛牌係米無咁好?

MartinYuen 發表於 24-8-2021 15:55
佛教導人向善,佛牌導唔導人向善就唔一定,不過既然對骨灰的牌有顧慮, 可以先考慮其他材料的牌, 好多公認 ...

同師兄你一樣諗法,龍婆艮自身,龍婆滿自身都係金屬做
個市場似係有意冇意咁推派粉既牌

大把金屬好牌,覺得派古曼可能影響就轉帶金屬吧

回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 24-8-2021 17:35
如果抱有懷疑或者在心中打個問號嘅話就唔好請喇,唔係到時到左手又心掛掛,有d咩唔好嘅發生左又賴落個牌度 ...

多謝師兄提醒,忘記左一樣最重要噶野,請牌就唔好質疑牌。
回復 贊好 反對

我又真係未聽過會影響到其他人
至於派粉坤平 師傅係正廟正法的話
牌係無入靈...又如何影響到小朋友?
回復 贊好 反對

ERIC1023 發表於 24-8-2021 17:08
對身邊大人應該係無咩問題,我聽到都係對小朋友或多或少有影響,所以糾結緊,唔知師兄戴邊位師傅噶牌?我 ...

對小朋友應該都無影響掛應該
我戴派更也 派古曼 古巴陣得 同鬼兵崇笛
我啲兒生仔女都好鍾意我喎
正統既廟出根本就唔會有事
再者 有疑問唔請就解決問題
相信都好影響塊牌
回復 贊好 反對

無錯啦
如果覺得帶牌又會影響小朋友又其他野
咁吾相信只覺得有害
咁不如索性吾好帶吾好請
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
對派粉有疑慮.代表您還是有智識的人

沒事帶別人骨灰.整日隨身.不會奇怪嗎?

派粉是中南半島地方巫術
並非真正的佛法
真正修持與信仰解脫道
不會執著需要派粉的
回復 贊好 反對

康定 發表於 24-8-2021 23:17

對新接觸泰國聖物的人,新鮮感加上好奇,例如古曼、骨灰聖物等是比較吸引的,過了一段時間慢慢自會明白,強大的聖物,往往只是一些粉料,一片紅銅.
回復 贊好 反對

yamists 發表於 24-8-2021 21:06
對小朋友應該都無影響掛應該
我戴派更也 派古曼 古巴陣得 同鬼兵崇笛
我啲兒生仔女都好鍾意我喎

明白,多謝師兄
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 25-8-2021 09:59
對新接觸泰國聖物的人,新鮮感加上好奇,例如古曼、骨灰聖物等是比較吸引的,過了一段時間慢慢自會明白, ...

咁的確有好多非常出名,靈驗事跡好多噶牌都無派粉,應該就真係我新接觸,所以會想去接觸D文案所說功效更快噶牌,多謝師兄,我會擺正心態噶了。
回復 贊好 反對

康定 發表於 24-8-2021 23:17

可能我最近俾D GOOGLE文案洗腦得太勁,執著左,多謝師兄分享。
回復 贊好 反對