新會員登記
搜索
查看: 1589|回復: 10

煩請版主幫忙處理陰人帳戶 Genesze

我的供請帖早於2021年7月25日晚上己完結,「Genesze」這個帳户「此帳戶前身是Unite已被ban的陰人Edmund Chan@FB在完標後還不斷在帖中作出挑釁和誣蔑誹謗本人的行為,煩請幫忙處理此陰人鬼帳戶,謝謝!

供請帖資料,請查閱!
http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=87066&extra=page%3D1%26filter%3Dsortid%26sortid%3D1&page=3&mobile=no

已被Ban陰人Edmund Chan資料,請查閱!
http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=74159&extra=page%3D1&mobile=2
回復

補充一點資料,於2020年5月31日在我一個分享帖中和陰人Genesze的對話記錄,請查閱!

一塊群雄做時勢的坤平佛牌
http://www.unitehk.com/forum.php ... 5&fromuid=12661
(出處: Unite 香港佛牌討論區)
回復 贊好 反對

叧外於2017年7月30日我和前陰人Edmund Chan的對話紀錄,三貼有一個共通點,就必會提到說我是從事美容行業等相關字眼,請版大留意,也只有這隻智障陰狗Edmund Chan會這樣做,謝謝!

http://www.unitehk.com/forum.php ... 6&fromuid=12661
(出處: Unite 香港佛牌討論區)

回復 贊好 反對

「Genesze」或Edmund Chan@FB,你唔駛同我講Sorry,因為我受唔起,你只需要出黎正面回覆我最後對你的提問,我同你「Genesze或Edmund Chan@FB」邊個有做過神棍,陰人,死老千的行為,就邊個死全家,呢條問題唔難答呀,如果你係問心無愧,我等你回覆。
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 28-7-2021 16:59
「Genesze」或Edmund Chan@FB,你唔駛同我講Sorry,因為我受唔起,你只需要出黎正面回覆我最後對你的提問,我 ...

Ken Ken,大家都是帶佛牌的人 唔好每一句都出口傷人啦,你個帖如果唔係出到咁,都唔會引起其他人懷疑啦,自我檢討啦,唔好諗到人地有心攪你啦,我又唔識你,攪你有乜用呢?

好奇一問 你好少會放牌 點解今次會想放賣呢尊市場罕見既佛寶既? 可唔可以透露小小呢?

回復 贊好 反對

Kenji 發表於 28-7-2021 16:59
「Genesze」或Edmund Chan@FB,你唔駛同我講Sorry,因為我受唔起,你只需要出黎正面回覆我最後對你的提問,我 ...

Ken Ken ,首先你點樣証明你無做過以上你所講既行為? 然後你點樣可以拎你全家生命去作賭注? 你個人的行為 的確會影響身邊人,但用你家人性命去玩,這個不要說笑,冷靜一點,好嗎?

我和你是不認識的好嗎 我是針對事件而提出 請不要先入為主 以為我攪你 如果我要玩你 我語氣會這般溫和嗎?

大家也是成年有家室的人 理性點啦  ,這次我提出質疑也不是沒理據啦 ,如果你覺得困擾 我願意說句Sorry ,但之前比你玩的師兄 ,你又願意對他們道歉嗎? 他們也被你困擾喎,老董都有講 離開很易 留低才難,放手 才能擁有 ,

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

背後有很多花生友在笑了,大家無謂再比人當笑話啦,事件就這樣算啦 ,來比比手 大家平息事件吧,無謂之爭 有必要嗎?

回復 贊好 反對

Genesze 發表於 28-7-2021 22:03
Ken Ken ,首先你點樣証明你無做過以上你所講既行為? 然後你點樣可以拎你全家生命去作賭注? 你個人的行 ...

你也說得對,此終禍不及家人,在這我也感抱歉!

我係Unite咁耐,今次只係第一次係Unite出貼俾人請牌,原因係我睇唔過眼,有人係別的拍賣貼出口術,仲要串嘴,問心啊!放得件牌出嚟拍賣,就唔應該輸打贏要,輸唔起咪定個底價囉,所以今次我係低於泰國二手市場價不少放出此尊古巴陣得金面大模必打,我出得件牌只要係完標限時內有人投得,我必遵守承諾,把佛牌給此有緣人,不過最後無人落標,我便繼續收藏。

我得罪的只係一部份香港牌商,我曾經係Unite出貼斷過你地米路,我也應向你們說聲Sorry!

名字我就唔開啦!大家心照。

希望你們以後能推介多一點好的佛牌給大家,我也明白現在請牌的人很多千奇百怪加上經濟不景氣,新手牌商僧多粥少,佛牌生意一點也不容易做,希望你們能涯過去,祝你們生意興隆。

此終大家冤冤相報,何時了,我相信因果業報,也希望和你們結過善緣。

最後我也應向Unite和壇主説聲抱歉,今次破壞了論壇和諧氣氛,小弟甘願受罰,感恩能一開始在這討論區成長,令我在人生的道路上選擇了正確之路。

在我人生中如沒有遇到佛牌這種南傳佛教的聖物,我的人生應該和現在不一樣,謝謝大家的體諒。
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 29-7-2021 01:15
你也說得對,此終禍不及家人,在這我也感抱歉!

我係Unite咁耐,今次只係第一次係Unite出貼俾人請牌,原 ...

我都唔明 人有人賣 你有你收藏
你就唔係既 係要搞人 唔搞唔安樂 你覺你自己好正義?
定係你心理有毛病?
人地已經唔到價 係可做既範圍內 出個泰國報價 無犯版規
亦都唔影響拍賣公平性 唔通佢post左泰國個價 有人會買貴左? 還是有人會賺多咗?
即使係賺多左 都係個user甘心性願出既價
唔係人人都有心機好似你咁 慢慢google translat 同泰仔deal
你買到平係應該架 因為你唔肯比錢人賺 自己賺埋入貨個part
咁唔代表人地賺多左 你可以坐係電腦前同泰仔傾幾粒鐘 省一千幾百你叻仔
其他人選擇求祈上網睇到就出價落bid
作為賣家人人都唔想輸錢架啦 我點都唔信你做生意從來都無出過口術
你唔知人地返貨成本就搞人 人地可能本身返嚟貴 又或者包殼運費各樣各樣貴 咪貴買貴賣囉
貴到一定情度 市場唔能夠接受咪自然賣唔到囉
呢個道理 你做開生意 你比我更清楚
你係要唔用腦 諗都唔諗咁搞人 我提醒你 你可以宜家可能行緊運 所有野都好順利 但人有三衰六旺 有因果架
搞搞搞 搞到煙火四起 貪好睇? 有冇人贊你?
無! 即係得你一個自high 咁你搞嚟做咩
要自high返屋企打個飛機咪算囉 損人不利已
你唔滿意佢出口術你可以同超版投訴 我地會睇
你自己搞人就點都講唔通
你自己反省下啦 唔好係又搞唔係又搞 當全世界人都係衰人 搞到自己好似個痴線佬咁
回復 贊好 反對

亞特蘭提斯 發表於 29-7-2021 09:30
我都唔明 人有人賣 你有你收藏
你就唔係既 係要搞人 唔搞唔安樂 你覺你自己好正義?
定係你心理有毛病?

明白,謝謝你!
回復 贊好 反對