新會員登記
搜索
查看: 3284|回復: 42

[七龍佛] 純分享~2519 屈燙 龍婆Dam 七龍佛

都真係好耐無分享過啦
唔知各位師兄師姐有無試過請一見鍾情既牌
嚟塊係小弟其中一塊一見愛上既牌,請既時候完全唔知資料,請左先慢慢搵,越搵越驚喜,哈哈
龍婆dam,係香港應該唔太熱門,最少小弟唔認識,係一位2526已經仙遊既師傅,一位九世皇非常尊重既師傅,九世皇曾經去探望龍婆研究佛學,係阿旭泰也區地位德高望重
U18945476358297727046987401.jpg 下載檔案.jpeg 011.jpg

以一塊唔係炒作又上四十幾年既金屬牌,保存極好
正面係七龍佛,佛既兩邊有兩個類似三印既符號,牌背係代表九世皇既徽號,只有皇室認可既佛寶先可以使用既徽號

重點係塊牌包得極之精美,完全係心機之作,令塊牌更具觀賞性,絕對係小弟長帶之選

去相先

請返黎時既樣
get_auc1_img (2).jpeg get_auc1_img (5).jpeg
收到時狀態都非常好

包牌師傅製作中
SAVE_20210711_225822_compress31.jpg SAVE_20210711_225810_compress5.jpg

成品,真係愛不釋手
IMG_20210711_230444_compress37.jpg IMG_20210711_230402_compress46.jpg

師傅做厚鑲,有放大既效果,正到呢!!

回復

see   plz      
回復 贊好 反對

Thanks for sharing
回復 贊好 反對

多謝分享
回復 贊好 反對

thanks for sharing
回復 贊好 反對

回復 贊好 反對

泰南 Wat Duyong 北大年府 距離 龍普托瓦滄海約15-20分鐘車程
回復 贊好 反對

想睇,謝謝分享
回復 贊好 反對

牌又特別,殼又特別
回復 贊好 反對

多謝分享
回復 贊好 反對