新會員登記
搜索
查看: 867|回復: 7

[討論] 關於三環殼 / 三環扣

有無師兄可以分享 三環殼 / 三環扣相片 ?

想睇你地掛法 同 睇下條鏈點的。 點樣穿的 ?  感謝感謝感謝感謝

我之後係想配 上下 1 尊 個款 , 不是用5扣鏈   不想分兩鏈出離  這是我個人想法姐

也可分享你們的  感謝感謝感謝感謝

回復

通常三扣左右扣條鏈,下面扣牌,唔係好明ching問緊乜
回復 贊好 反對

師兄可以這樣包殼,下方可以再扣一塊牌!希望幫到你⋯
回復 贊好 反對

師兄係咪指咁樣?
IMG_20200619_072826_compress99.jpg.thumb.jpg IMG_20200619_072842_compress51.jpg.thumb.jpg
回復 贊好 反對

alan8hk 發表於 25-6-2021 12:47
師兄係咪指咁樣?

哇 係師兄 靚鏈  !  le d 鏈  好像難找

會唔會 好浪好 fing ? 要唔唔分 上輕下重甘 ??
回復 贊好 反對

supjoe88 發表於 25-6-2021 14:29
哇 係師兄 靚鏈  !  le d 鏈  好像難找

會唔會 好浪好 fing ? 要唔唔分 上輕下重甘 ??  ...

多謝, 其實都係普通三掛鏈, 唔難搵, 不過自己改短
如果鏈長就一定容易fing, 因為上下掛, 應該唔洗分輕重問題
回復 贊好 反對

alan8hk 發表於 25-6-2021 14:42
多謝, 其實都係普通三掛鏈, 唔難搵, 不過自己改短
如果鏈長就一定容易fing, 因為上下掛, 應該唔洗分輕重 ...

普通三掛鏈 ? 係咪要自己去走個 W 扣 , 就變甘 ?
回復 贊好 反對

係普通三掛鏈,自己拆左個m字扣,再改短加個快拆係頸後,因為太短條鏈無得過頭笠
回復 贊好 反對