新會員登記
搜索
樓主: xyz555

[注意] 有佩戴佛牌頭暈嘅問題

alexkayak@FB 發表於 28-2-2021 23:27
從前玩嗰一個遊戲,
同朋友試過盲品紅酒,
用錫紙包住十支,不同品牌,不同產地,不同價錢的紅酒.

贊同師兄講法,我覺得 99.9% 係心理作用,加上網上依家d 三流牌商,依幾年賣貨時都鐘意 sell 頭暈頭痛,特別賣陰野果班,fb 聖物群果類,變左班新手又唔識分,變左你又暈我又暈,賣正牌又話暈,陰牌又話暈,唔暈就賣唔出咁.
睇果d 買左件野返來,潛意識要暈先係正野,幾千銀唔暈點算,自然又好似覺得見暈,好在冇俾人呃 . .
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 28-2-2021 08:58
師兄你自己諗清楚, 你究竟要發財定要頭暈呀?

是日金句一句入魂
回復 贊好 反對

alexkayak@FB 發表於 28-2-2021 23:27
從前玩嗰一個遊戲,
同朋友試過盲品紅酒,

認同.............
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
從前玩嗰一個遊戲,
同朋友試過盲品紅酒,

從前至今都有好多遊戲
係搵好多唔同既人去靈探
去唔同既場靈探又有 咩有都有
大家去簡最猛既地方黎拍
開始之前都會個個話夠膽 睇到 溝通到 驅魔 等等
最後結果當然好多可能性 凡事要兩面睇 甚至幾面 sample size都要夠大
一 少數人會真正見到感受到(但果班少數人其實都唔少人,但大多數人冇感受既可能佔9成以上既人口)
二 心理作用 覺得有
三 真係感受唔到
四 仲有更多可能性因素

佛牌界都有呢d情況
戴完精神左
多左job
有錢左 等等
所以好多討論出黎都係會話心理作用

最後並不是反應師兄既意見 因為心理作用係真係有用
我在同意師兄既意見當中 亦加上其他資料及可能性深入多角度思考
甚至資料 可以再由其他師兄再補兄 所以先會出現討論區 修行的目的
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
MartinYuen 發表於 1-3-2021 02:05
贊同師兄講法,我覺得 99.9% 係心理作用,加上網上依家d 三流牌商,依幾年賣貨時都鐘意 sell 頭暈頭痛, ...

真的 牌商既呢種手法實在太多 好多呃人
多到真係99.9%心理作用

但仲有0.01%既可能性

希望討論區既對話留給其他師兄去思考 分析

回復 贊好 反對

頭痛呢種感覺,係有。2530龍婆沙礦嘅坤平。當然我都諗過係咪心理作用。但如果另一個人戴2530都係頭痛,仲痛到面紅,咁又係咪心理作用呢?佛牌感應,我都有少少,有啲係無得解釋。
回復 贊好 反對

其中一樣,就係比左嘅供金,係幾日後就無啦啦番左黎。試過兩次,一次係請2509崇迪,姑南。請完幾日就收到退稅。另一件係2530坤平,可以係街行行下,突然get到如果向某方向行,就會撞到一個朋友。咁我就試下繼續向嗰個方向行,之後真係見到個朋友。以上兩件事,係心理作用嗎?
回復 贊好 反對