新會員登記
搜索
查看: 2686|回復: 16

[注意] 有佩戴佛牌頭暈嘅問題

小弟佩戴佛牌六年,我淨係六年前我第一次帶龍婆孔2544象神必打,有三日輕微感冒症狀發生過之外,咁多年以來,帶任何佛牌都冇試過有任何身體不適。(本人帶過既佛牌已經超過五十尊),但係好多師兄都同我講,佢哋好多時更換枱佛牌佩戴,就會頭暈或者耳仔發熱。真係唔明點解我好似冇乜呢方面嘅感應。
回復

我都帶左好耐牌,一路都無乜感覺
回復 贊好 反對

我自己或者我認識的同事、朋友,都未聽過其中有人戴牌頭暈過,有d 由新手時請龍婆樂,到依家戴到龍婆貴,由揸 Honda 仔到改揸 tesla , 都未聽過有果類頭暈野.
回復 贊好 反對

師兄你自己諗清楚, 你究竟要發財定要頭暈呀?
回復 贊好 反對

其實牌帶得順利就好,唔洗追求感應
回復 贊好 反對

本人戴佛牌,經常有低溫,日日去餐廳食嘢,多次 Lo Lo Lo
回復 贊好 反對

科學啲黎講係體質問題,有人對磁場敏感啲,有人無咁敏感

回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
好多人有 好多人都無 就算有感應人人又唔同

隨緣啦 戴上去起碼提醒自己做多d好事
回復 贊好 反對

我都係一啲感應都無 個FD 又話佢心口頂住又話揸住feel 到發熱
回復 贊好 反對

從前玩嗰一個遊戲,
同朋友試過盲品紅酒,
用錫紙包住十支,不同品牌,不同產地,不同價錢的紅酒.
從中大家去選出哪一支係最貴嘅紅酒.
開始之前,有幾個朋友話自己係專家,能夠分得出紅酒嘅味道,價錢同產地,而且靚酒,貴價酒係好飲啲,有層次.
到最後嘅結果係,
完全冇一個人能夠總確估中紅酒嘅產地及價錢.
大家選出嗰支,並唔係最貴嗰支.完全冇人估得中.
其實好多時都係心理作用.
我相信世界可能有人估得到,例如著名酒評家Robert Parker.不過世上只有少數.

其實運動界都有呢個情況,
試過俾運動員食一粒藥丸,同運動員講呢粒係國家最新嘅發明,
食咗能夠提高運動表現.
研究結果運動員嘅表現真係提升咗.
但其實嗰一粒只係普通嘅維他命丸.
結論都係心理作用嘅影響.
網上面都可以搵到相關心理作用嘅專題研究.

回復 贊好 反對