新會員登記
搜索
查看: 18221|回復: 236

[天神] 親身體驗拉胡天神的大威神力

火... [複製鏈接]
話說呢件事件已經發生咗好幾年,由於當時覺得都幾震撼,而家仍然感覺歷歷在目,真正親身感受到拉胡天神嘅大威神力。 呢件事係發生响我朋友個時裝店度,我呢位朋友因為經常同老婆仔女去泰國玩,所以好喜歡泰國文化,甚至學埋泰國人咁戴佛牌,但對佛牌的知識就非常之皮毛,所以好多時都會向我請教吓啲佛牌知識;而今次故事嘅主角就係發生响佢其中一個撈偏嘅客仔身上。

事緣有次我去朋友間鋪度吹水,突然有幾個神色慌張嘅熟客(撈偏果班)走入嚟;同我朋友講:師傅(心諗呢條衰仔幾時變咗師傅?),我個兄弟好似賴咗嘢(撞邪)!跟住七嘴八舌講晒成個故事出嚟。原來佢哋位兄弟真係唔識死,可能因為有異性同行,為咗顯示自己有幾威猛,就夜晚响公園度口不擇言,不但止响處講鬼故,更出言挑釁鬼神,而果晚正正就係七月十四;第二日口不擇言條友就好似變咗第二個人咁,成個人痴痴呆呆,叫極佢都無反應。我朋友就問佢位兄弟係邊?佢哋話係附近,有其他人睇住,話晏啲帶佢入嚟。班友走咗後,我朋友就問我可唔可以幫手(我心諗你條友扮師傅終於出事啦)!算啦...橫掂都唔係經常遇到,又可能未必係真呢?咪當睇戲囉~~
大約過咗10多分鐘,真係成班人拖住條友入嚟,我見雖然有成四個人拖住佢,但都好似好吃力咁? 心諗今次真係有料到啦..媽呀~~ 隻嘢可能都feel到有殺氣,由呆滯的神情突然變得好兇惡,不停咁掙扎仲用兇惡嘅眼神「睥」到我哋實一實,問佢係邊個?竟然爆粗問候我哋,仲話要攞我哋命! 頂佢個肺呀,雖然當時個心有啲淆,但話晒自己都有修過下法(雖然好懶),無理由俾隻嘢大到架!於是我就响個袋度摷咗塊拉胡出嚟定吓驚先! 嘩~~點知隻嘢見到塊牌後反應好大,眼神即時變得好恐懼,繼而全身好似無晒力咁瞓咗响地下度,過咗幾分鐘後,見佢慢慢起番身同埋開始清醒啦;當然事後亦教佢做番啲補救嘢,結果無事囉!

睇咗咁耐~相信各位都好心急想知,究竟係咩拉胡?...都係果句,回覆後可見!

回復

感謝分享
回復 贊好 反對

感謝分享
回復 贊好 反對

seeeeeeeeeeeeeee
回復 贊好 反對

依個論壇應該唔會有人唔識拉胡吧
any肥,留名學野,謝謝分享
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 7-2-2021 07:50
依個論壇應該唔會有人唔識拉胡吧