新會員登記
搜索
查看: 1841|回復: 20

[澤度金] [分享+集思廣益]阿贊速銀面九寶底四樂

前年親身去泰國拜侯阿贊速前入手佛牌的途徑都係經本壇師兄入手阿贊速的澤渡金

當時打算包個普通膠殼試試好無帶,好帶再換個靚d的殼,師兄太好人,幫手包完殼再帶去比阿贊速在殼上又贊個符

而家帶帶下個殼越來越殘,想換個銀殼,但耐何殼上有師父贊符,又唔想直接換走佢,走訪多間包殼店都話無得就咁磨走d邊再包個銀殼落去,想問下各位師兄有乜高見
回復

唔知點解d圖upload左變左打橫
回復 贊好 反對

多謝分享
回復 贊好 反對

我之前有個牌也是包普通防水,之後又係想轉銀殻。。
但又怕爆殻整爛件聖物
所以最後寄泰國俾包殻店磨完邊再包。。佢哋叫嗰個包法做 ‘揼銀’
回復 贊好 反對

成個包過, 一勞永逸,師兄戴牌咁耐,應該知道膠殼個贊符,只屬錦錦上添花,牌的力量唔係果時先入.
回復 贊好 反對

jimjim2020 發表於 9-1-2021 01:12
我之前有個牌也是包普通防水,之後又係想轉銀殻。。
但又怕爆殻整爛件聖物
所以最後寄泰國俾包殻店磨完邊再 ...

謝謝提供,先前無諗過依個方案,因為覺得寄牌返泰國好麻煩,睇黎黎緊可以考慮下
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 9-1-2021 07:51
成個包過, 一勞永逸,師兄戴牌咁耐,應該知道膠殼個贊符,只屬錦錦上添花,牌的力量唔係果時先入. ...

明白的,謝謝師兄,會再考慮下點攪
回復 贊好 反對

用幼沙紙 省下個邊再拋光得唔得?
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 9-1-2021 00:32
唔知點解d圖upload左變左打橫

幫下手先
IMG_20210109_142540.jpg IMG_20210109_142623.jpg IMG_20210109_142517.jpg

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

多謝分享
回復 贊好 反對