新會員登記
搜索
查看: 2926|回復: 25

新手開始唔想請佛牌

想請個有驗證卡既佛牌都好難,諗住1000蚊以下
最近一個月開始對佛牌有興趣
發覺香港十間有7間都有賣陰野

搵到3間只賣正佛牌既,其中二間鋪全部冇卡
得返一間有,合眼的佛牌走去問佢,又話無卡囉
但仲有塊佛牌賣.....

由原本好興奮,好奇待
變成煩擾,失望唔想請
過去賣拍區又唔夠人搶(依個自己問題)
我都係想要多個保證姐
回復

帶牌都係講個信字(你信個牌/師父/天神/佛祖),可以去有信譽的牌店/在這壇上徵牌,加上自已多研究,對對網上個牌的特徵再入手

再唔係自己加錢叫個牌商去出卡先入手,咁就掂啦
回復 贊好 反對

點知邊間有信譽,問左唔會幫出卡
回復 贊好 反對

一千蚊或以下佛牌,多數都係新牌或沒有事跡/口碑的佛牌,沒有牌商抄作,自然沒有造假價值,所以牌商亦不會額外花時間金錢去造驗證卡。
做一張驗證卡,平極都要二百蚊,未計郵費,已經佔一千蚊佛牌兩成以上價錢,如果樓主真的需要佛牌驗證,可以先付訂金,加錢要求牌商將佛牌寄回泰國作驗證,一來一回至少三星期時間。如此這樣,樓主覺得值得嗎?
回復 贊好 反對

供金 $1000 樓下應該是新牌或入門級的牌, 這個範圍假牌比較少,沒出咭都不出奇,係果 d 由泰國攞返來,打算賣幾千至幾萬的聖物,唔順便出埋張有信譽公司的驗證咭返來,果d 先奇怪可疑.
回復 贊好 反對

因為我見個間鋪好多話有卡,,唔係賣左就,無左選擇要卡
回復 贊好 反對

可能間鋪頭唔老實掛
回復 贊好 反對

師兄目標係邊塊呀?
回復 贊好 反對

本身想請龍婆啤五噴崇迪,無左後覺得有驗證卡又合眼就ok
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
師兄我都係新啊 呢度 問左呢度師兄好耐好多野 都覺得係度簡返d入門級 有d幾百蚊都有卡既 有機會有埋防水殼
我覺得如果再睇埋圖鑑會更加可信 另外舊年份啊 稀有度高啊 總之唔係入門級既野 越有保證價錢就開始越高

一般如果入門 有張卡 見到圖鑑有(有圖鑑可能可信度高又貴左) 我覺得呢度都已經可以 牌商真係搵食既地方 人地都要交租 而家時勢真係做陰牌 正牌賣貴d先得
回復 贊好 反對