新會員登記
搜索
樓主: wkc34789

陰牌 正牌

pmxsl 發表於 14-10-2020 22:45
小弟老婆帶開鷹神,佢入手頭兩日病左下,跟住明顯有權力上升,工作,生活順暢左

我就仲未帶過鷹神,期待 ...

阿贊速的澤度今真心覺得利害。。戴左工作忙甩轆。。
回復 贊好 反對

wkc34789 發表於 14-10-2020 23:28
師兄專業 想問多小小覺得我呢尊 龍婆啤彩泥崇笛金銀銅符管 後師傅自身 頭髮和袈娑 會大概咩價位

師兄係 ...

凝似龍婆啤的徒第做
回復 贊好 反對

wkc34789 發表於 14-10-2020 23:28
師兄專業 想問多小小覺得我呢尊 龍婆啤彩泥崇笛金銀銅符管 後師傅自身 頭髮和袈娑 會大概咩價位

師兄係 ...

你圖片這 2536 彩泥 三符管崇笛,我不清楚香港牌商供金多少,因為香港生活指數比泰國高太多,香港牌商應賺取多少利潤,每人心中的計算也不同,我只可說這佛牌(淨牌未包殼)在泰國的網站展示的供金,介乎$1000~2000 泰銖(沒有背後的迦裟及頭髮),迦裟及頭髮是否後期加上,我不知道,但我在泰國網站看到的,背面全都沒有迦裟及頭髮。

有關驗牌機構資料:
http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=56379

驗證卡只可作為參考,實際上還要靠個人經驗作判斷。個人經驗係指,要多看多接觸真牌,多看圖鑑,看牌的製作手工,質感,重量,累積經驗,用放大鏡看粉牌中的材料,用放大鏡看看金屬牌的防偽印或鐳射印,留意防偽印的位置等。網上圖片不只看中文網站(中港台), 英文(新加坡,馬來西亞),泰文的也看,吸收各方經驗。

*個人經驗,DD卡已不可信,因為見過好多假牌都能夠出DD卡,甚至乎假DD卡也曾經在市面出現過。

回復 贊好 反對

wkc34789 發表於 14-10-2020 19:10
2509 係指邊間廟or師父

屈傑猜唷聞說都係最正宗阿贊多廟出既牌 ,有平有貴

2509 係指邊間廟or師父=>屈萬冠碰
屈傑猜唷聞說都係最正宗阿贊多廟出既牌=>Well.....應該係屈萬冠碰, 你成日見到阿贊多屈傑猜唷, 係因為佢比阿贊多屈萬冠碰價錢平好多(雖然都要幾萬), 但阿贊多屈萬冠碰....真係貴到一個點, 香港可能只得1間有.....

回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
solian 發表於 15-10-2020 07:58
凝似龍婆啤的徒第做

徒弟做 佛店又話師傅本人親自開光
下面師兄話可能2536 睇黎呢度請牌重穩陣 ~

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
malouis 發表於 15-10-2020 11:31
你圖片這 2536 彩泥 三符管崇笛,我不清楚香港牌商供金多少,因為香港生活指數比泰國高太多,香港牌商應賺 ...

多謝師兄講解 聽完覺得要努力增值經驗距離

個牌請左差唔多9k野 仲戴唔戴好

呢度請牌仲好嗎。。?

戴返呢度請既呢尊先?
http://www.unitehk.com/forum.php ... &extra=page%3D1

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
lung4 發表於 15-10-2020 22:52
2509 係指邊間廟or師父=>屈萬冠碰
屈傑猜唷聞說都係最正宗阿贊多廟出既牌=>Well.....應該係屈萬冠碰, 你成 ...

咁呢d真係睇budget喇
同埋有冇緣請到

多謝師兄意見 我會多留意此兩個廟既牌

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

wkc34789 發表於 16-10-2020 00:08
多謝師兄講解 聽完覺得要努力增值經驗距離

個牌請左差唔多9k野 仲戴唔戴好

師兄,,你頭像件崇笛佛,,
請左差吾多9千元?
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
是 在香港佛店請的

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

wkc34789 發表於 16-10-2020 00:11
咁呢d真係睇budget喇
同埋有冇緣請到

都沒什麼緣不緣的,有銀兩就有緣 . .
回復 贊好 反對