新會員登記
搜索
查看: 2253|回復: 11

龍婆啤 佛牌

頭像被屏蔽
請問各位師兄呢尊佛牌 應該係真牌?

最近在佛店請左 去佛店請左價錢都唔少

其實都唔識睇 係咪應該就算係假既話整得靚都要返d成本?

間佛店都多人去 我都知多人去唔代表d咩  

又唔似呃人  戴既時侯我都會信尊佛牌 但都想上黎問下

平時戴既時侯都順順利利

歡迎討論

評分

查看全部評分

回復

唔好諗係假呀,不信店舖也相信自己眼光和緣份
我的資歷尚淺,又沒有圖鑑,不敢判斷真偽
但你這尊看似是2539,加金,銀,銅符管及袈裟,相信是供金高的原因。。不要太擔心

希望早日有師兄師姐在此解答你疑難
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
jimjim2020 發表於 8-10-2020 23:59
唔好諗係假呀,不信店舖也相信自己眼光和緣份
我的資歷尚淺,又沒有圖鑑,不敢判斷真偽
但你這尊看似是2539 ...

多謝師兄提供意見

不過話說小弟每次請牌之前 如果能試戴的
都會在佛店試戴一段小小時間 係真係有反應
試過好多次 果種磁場係每塊牌都唔同的
請了後 keep住日常生活都係果份磁場

小小分享 個人感覺一開始在佛店戴既時侯馬上升高精神
其後因為突然升得太高 有度力入左身 有一分鐘頭暈 身飄
協調後就入左度力 keep住精神 運勢有哂
戴耐左之後 宜家每次戴既時侯都好醒神舒服
有好既體力 自然盡量都會多幫人 心存善念

請左佛牌1年多d左右既時間 佛牌經驗很新
當初係次次旅行 間中出街眼尾都會撞野見到野
多病 黑仔
走頭無路之下 嘗試請佛牌
所以感覺上 自己信念係信既 去既果間佛店都係有信譽

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

分別佛牌真假並唔係靠感覺,係靠用鏡

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
Johnny 發表於 9-10-2020 00:28
分別佛牌真假並唔係靠感覺,係靠用鏡

作為新手既話 師兄會建議是否先買圖鑑
然後買埋鏡 再睇清楚先請 有興趣既每尊佛牌都會咁做...
定係好似d youtuber咁教 用鏡照多d 照熟d 照到上手有經驗自己識分
睇埋d紋路 睇埋假牌係做唔到既野 然後先請

宜家呢個情況 已經請左 冇鏡 冇圖鑑
一係網上狂睇 一係落佛店問清楚 但佛店已經唔清楚係咩年份 當然佢地一定話係真

新手純粹想研究下 我都知我好似問得比較麻煩

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

wkc34789 發表於 9-10-2020 00:53
作為新手既話 師兄會建議是否先買圖鑑
然後買埋鏡 再睇清楚先請 有興趣既每尊佛牌都會咁做...
定係好似d  ...

都請了便不用想太多,但那些感到力量注入身體果類野,其實係最唔可靠,如果唔係唔會有咁多間驗證機構, 亦唔會有圖鑑、有放大鏡,個個攞牌搵你感受有冇力量咪得囉?仲簡單.
回復 贊好 反對

出張卡咪安心,又方便,又唔洗煩
回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
MartinYuen 發表於 9-10-2020 09:04
都請了便不用想太多,但那些感到力量注入身體果類野,其實係最唔可靠,如果唔係唔會有咁多間驗證機構,  ...

都係 其實咁樣最簡單 直接去感覺 加上親身經驗同實證
再加埋有機構實證 全面證實

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

頭像被屏蔽
pmxsl 發表於 9-10-2020 10:08
出張卡咪安心,又方便,又唔洗煩

師兄係咪去返自己間佛店同佢講啊
定係出面自己搵好d?  見網上都有好多代辦出卡
謝謝  

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

wkc34789 發表於 9-10-2020 12:33
師兄係咪去返自己間佛店同佢講啊
定係出面自己搵好d?  見網上都有好多代辦出卡
謝謝   ...

入手前就我會叫間野出埋卡,或專搵有卡的牌入手,如果入左手而你又對個牌商唔係樂有信心,我覺得搵第個牌商帶去出卡會好d
回復 贊好 反對