新會員登記
搜索
查看: 2172|回復: 16

[藥師佛] 分享一下新收藏: 龍婆算.2540.神跡法會.藥師佛

龍婆算.2540.神跡法會.藥師佛

01.7c903e20-5fd3-4503-8d23-21e8c8c516aa.jpg 02.0d530eb7-9a4f-40e0-add8-9688e3bf3313.jpg 03.bc62f042-9a58-4b23-80aa-9d825c207d32.jpg

唔係講笑,我自己早前希望揾一啲圖鑑可以在討論區分享,估唔到唔見左一段時間嘅龍婆多師傅圖鑑揾得返,
(揾返出嚟嘅位置我起碼揾過兩次...)而屈拍求龍婆添師傅嘅圖鑑就只係心想希望買到,
日後同大家分享,點知好快就收到朋友消息幫我買到而同日這尊聖物就送到小弟手上,太好喇!!   
所以我相信係這尊藥師佛幫忙的
我冇包任何殼,變成迷你供奉型,日後執靚啲地方再同大家分享  

評分

查看全部評分

回復

多謝師兄分享,龍婆算既藥師佛帶左內心好平靜好順。
回復 贊好 反對

Jimmy~ 發表於 19-9-2020 18:23
多謝師兄分享,龍婆算既藥師佛帶左內心好平靜好順。

謝謝師兄提供資訊,那我要再投另一尊先得,這面冇包殼...   
回復 贊好 反對

正呀,多謝師兄分享
小弟曾幾何時都有打算請好多小立尊返黎做個迷你壇架
回復 贊好 反對

mcsteven 發表於 19-9-2020 18:36
謝謝師兄提供資訊,那我要再投另一尊先得,這面冇包殼...

可以考慮下坤平,本人五星推薦。
回復 贊好 反對

alan8hk 發表於 19-9-2020 18:45
正呀,多謝師兄分享
小弟曾幾何時都有打算請好多小立尊返黎做個迷你壇架 ...

me too
但係要設計好先得,試擺過覺得要一定範圍+高低擺放要協調即每層相距+數量多啲會好睇啲
個人覺得  
謝謝 Alan 師兄+分   

回復 贊好 反對

Jimmy~ 發表於 19-9-2020 18:49
可以考慮下坤平,本人五星推薦。

收到,謝謝師兄提供,等權哥出讓   
回復 贊好 反對

mcsteven 發表於 19-9-2020 18:51
me too
但係要設計好先得,試擺過覺得要一定範圍+高低擺放要協調即每層相距+數量多啲會好睇啲
個人覺得 ...

真係要好好設計下,之前就係亂咁黎,結果唔靚,最後放棄左
回復 贊好 反對

藥師佛正呀!師兄會否考慮入手水中生財佛?
回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 19-9-2020 19:11
藥師佛正呀!師兄會否考慮入手水中生財佛?

有的,但不是小立尊   
回復 贊好 反對