新會員登記
搜索
查看: 19412|回復: 127

[討論] 有感而發 1

火... [複製鏈接]

有時覺得 LP郎D聖物 同LP駕浪D聖物有走勢少少相同

當年LP駕浪在生時 D聖物 非常非常平易 做型品相又靚
每一種聖物都在超大法會或超長時間真心加持
當年有傳聞指師傅D聖物係弟子做 但牌齡較耐的牌友都知道 這 是泰國收藏家的把戲
所謂你唔收我就收

其實師傅死過兩次的 第一次是他真正去世時早十年時間
他在離留之間 見到一位天神 天神希望帶已是阿羅漢的LP駕浪上天堂
但LP駕浪拜求天神 給他再給十年時間 修建更多佛廟 學校及醫院
天神感動給他重生的機會

LP駕浪在重生的10年 做了十分十分多經典聖物
當中包括 魯士布周 各個不同法相的魯士 柏勁五特括佛鏈 天堂之花 九面佛特括 瑪下啦需特括 etc...
好聖物實在數之不盡
10年光音過去 LP駕浪離開我們了 聖物價錢飛升
早年沒收的聖物 實在後悔

LP郎 年齡過百 同樣收魯士法的他 所做的聖物論品相 論法會 論力量 都與LP駕浪不王多讓

大家認為他有機會成為第二位近代魯士法的傳奇師傅嗎
沒有香錢也沒仙氣 只有知識 不導人迷信的小神位
LP郎九龍魯士像

最後 我想同大家講 同修魯士法的LP KAMBU 已經開始受人關注了 :lol
唔好 成日CCC 謝謝分享啦 唔再教你地野GA;P

評分

查看全部評分

兩個都係我至愛
魯士法..{:6_338:}
兩個我都好鈡意

LP KAMBU o既貓仔都好可愛{:6_295:}

a.............謝謝分享左先.....(禮貌上睇左, 要回應下人嘛)
真係有心想識多d野架, 支持繼續教野
謝謝分享{:6_327:}
我也支持繼續教野和謝謝分享{:6_296:}
三個師傅我都好愛...........
學下野先,同多謝師兄分享!!