新會員登記
搜索
查看: 5426|回復: 11

尋找提升人緣及避邪鎮宅的聖物

想請問如果想提升工作上的人緣及平常的異性緣有什麼好選擇呢?
另外家中有小朋友(非直系),家人有拜神,但不知有沒有開光,小朋友經常感覺到或被陰靈騷擾,想供請滅魔刀在家鎮宅。不知是否好的選擇。
回復

佛祖,天神,仙,功效一覽表
http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=12

人緣有關的有 - 坤平,士嘩le

擋邪 - 拍勁藥師佛 鬼王 鷹神等等

如果有小朋友建議唔好放刀好點,一陣攞左嚟玩...唔係咁安全

回復 贊好 反對

工作上的人緣一定非澤渡金莫屬,小朋友有陰靈騷擾可考慮放鬼王或龍婆托供奉型
回復 贊好 反對

家人在拜神?什麼神來的?
回復 贊好 反對

泰國朋友叫我住酒店嘅時候,放一樽鬼王小立尊喺枱頭,咁就冇事啦,師兄可以試下.
回復 贊好 反對

虎頭魯士
回復 贊好 反對

mcsteven 發表於 9-9-2020 16:19
佛祖,天神,仙,功效一覽表
http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=12

同意放刀唔安全,唔知小朋友有冇機會自己接觸到
如果小朋友好細個,藥師佛好啲。。鬼王和鷹神咁威嚴的法相不知小朋友的感覺如何
回復 贊好 反對

謝謝各位,我應該會試下有無緣請下小立樽藥師佛試下,屋企人佛教道教嘅神都有拜,但效果未如理想懷疑未開光或開光唔到位
回復 贊好 反對

OnWonG 發表於 10-9-2020 13:13
謝謝各位,我應該會試下有無緣請下小立樽藥師佛試下,屋企人佛教道教嘅神都有拜,但效果未如理想懷疑未開光 ...

如已有佛教、道教神像,我建議再加上基督教,效果應更好.
回復 贊好 反對

師兄好提議,那天主教、伊斯蘭教、東正教、猶太教的一起放放看,照師兄的想法,這樣效果應該會更好
回復 贊好 反對