新會員登記
搜索
查看: 2175|回復: 23

[崇笛] 崇笛系列~屈甩近 2539 稍哈日崇笛

今次想分享既係屈甩近既崇笛
塊崇笛係稍哈日開光,咁稍哈係咩呢?
其實稍哈係一個吉祥既時段,傳說係稍哈日開光既聖物係特別好既,所以好多龍婆都對稍哈日非常重視,特別籌備當日既開光儀式
其實有幾個條件先可以叫係稍哈,泰文哈即係5,所以當日一定有5,如泰國曆既5號。另外要係星期六。

小弟塊39崇笛唔叫好靚,廟印唔清,價錢唔貴,但係小弟非常珍惜

因為係一位同小弟非常深交既好兄弟送既,送既原因就係小弟有次無意同左佢提起小弟鍾意崇笛,佢就特登去請黎送俾小弟,非常感動。。。。

IMG_20200811_071007_compress17.jpg IMG_20200811_071033_compress31.jpg IMG_20200811_071101_compress18.jpg

回復

今次要睇
回復 贊好 反對

小弟都在廟中請過一塊2552,連盒放在公司桌面,雖然唔貴,但幾鐘意
回復 贊好 反對

Seesee see
回復 贊好 反對

我有塊27 March 2536 屈甩梗 首哈崇笛,當時請3000匹, 我都唔知有冇請貴左
回復 贊好 反對

h9981641 發表於 19-8-2020 21:31
我有塊27 March 2536 屈甩梗 首哈崇笛,當時請3000匹, 我都唔知有冇請貴左

無話請貴左既,千金難買心頭好
塊2536有無得分享下呀師兄?
回復 贊好 反對

見識下先。多謝分享
回復 贊好 反對

多謝分享

回復 贊好 反對

See See
回復 贊好 反對

多謝分享         
回復 贊好 反對