新會員登記
搜索
查看: 1652|回復: 5

當年請牌必要既工具

小弟當年請牌既時候,未有出卡既服務,如果要知塊牌係咪真只有幾個方法,係廟請,問有經驗既朋友,請有大型比賽既牌,送塊牌去比賽,仲有一個經濟又唔會麻煩到人啲既方法就係自己睇對圖鑑,所以當年好多師兄師姐都有一塊鏡係身,好似必須品咁
小弟作為一個新手,唔識睇都買左塊鏡係身學下嘢,哈哈

當年都同班亞贊比較熟,佢地都好錫我黎個小朋友,所以就幫下弟塊鏡加左幾筆,話會睇得清楚啲,唔會請錯牌,哈哈

每次見到塊鏡都會勾返起以前既時光,係一件對小弟好有紀念價值既工具

IMG_20200801_074725_compress85.jpg IMG_20200801_074825_compress9.jpg IMG_20200801_074915_compress13.jpg IMG_20200801_074859_compress92.jpg IMG_20200801_074931_compress31.jpg
回復

鏡都有得贊符,真係少見
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 1-8-2020 17:20
鏡都有得贊符,真係少見

嚟個真係貪得意,哈哈
回復 贊好 反對

正野!
回復 贊好 反對

我的旁身鏡是咁的
回復 贊好 反對

hook282000 發表於 2-8-2020 22:11
我的旁身鏡是咁的

權兄塊鏡一定係好嘢,改左殻既蔡司鏡,小弟之前都好想買塊蔡司返黎改個龍也銀殻
但唔識睇就費事嘥料,哈哈
回復 贊好 反對