新會員登記
搜索
查看: 4875|回復: 38

[聖物心思裝飾] 淘島訂造銀鏈~終於到貨啦

終於收到啦。。。
小弟好鍾意帶短鏈,貪唔會轉黎轉去
另外亦好鍾意下面果款銀鏈
-1420173974_compress61.jpg -725602475_compress73.jpg -418654419_compress49.jpg
可惜市面上都既長度都唔合水合,一係太長,一係太短
所以小弟決定係淘島訂造,今日終於收到啦, 效果真係唔錯,正呀!!!

小弟特登將條頸鏈一開二, 方便之後可以掛三圈,哈哈
IMG_20200731_190157_compress72.jpg IMG_20200731_190323_compress27.jpg

補充內容 (31-7-2020 23:05):
訂制應該按重量計,唔同粗度唔同長度,價錢會有唔同
間野話要5日做好,結果加多5左日,好彩小弟唔急

補充內容 (31-7-2020 23:08):
小弟搵過三間香港既銀器鋪報價,最平要1000最貴要2000
小弟黎條大概係最平個價既三分一既價錢
回復

型爆
回復 贊好 反對

些些師兄,哈哈
回復 贊好 反對

金屬嘢 夏天出汗 帶到条頸濕晒
回復 贊好 反對

正,鋼鏈敏感我都鐘意用銀鏈
回復 贊好 反對

hksunchaser 發表於 31-7-2020 20:43
金屬嘢 夏天出汗 帶到条頸濕晒

師兄帶緊咩鏈?
回復 贊好 反對

Keikei 發表於 31-7-2020 20:46
正,鋼鏈敏感我都鐘意用銀鏈

英雄所見略同
回復 贊好 反對

鋼鏈,銀鏈,金鏈,尼龍繩,蠟繩,象牙,象骨都帶過
甚至連夾都用過,都係對銀鏈情有獨鍾
回復 贊好 反對

上次在泰國買左條exactly同款的4/5mm長鏈,帶左2-3個月就完全變左黑鏈

附上用洗銀水洗前/後的圖,但就算洗後帶不足一周又開始黑過
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 31-7-2020 21:16
上次在泰國買左條exactly同款的4/5mm長鏈,帶左2-3個月就完全變左黑鏈

附上用洗銀水洗前/後的圖, ...

師兄火氣大,無辦法啦
勤啲洗啦
回復 贊好 反對