新會員登記
搜索
查看: 9985|回復: 86

[分享] 小弟請牌既習慣~新手入坑篇

火.. [複製鏈接]
早兩日小弟出左個帖比新手既師兄師姐

小弟請牌既習慣~新手請進
http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=83046&fromuid=16734

點知唔小心引左班高手入黎, 小弟相信班高手睇完之後一定心中暗,究竟自己睇左d咩, 覺得自己有被騙既感覺.
Sorry, 小弟都講左係比新手睇架啦

新手們, 恭喜你入手左第一塊佛牌
有師兄師姐會繼續帶到順風順水, 但亦有師兄師姐因為種種原因想請第二塊
例如第一塊帶得唔多順, 第一塊帶得幾好想”升級”, 又或者純粹想請多塊, 如果係小弟又會點選擇呢?

如果係帶得唔多順, 小弟會還原基本步, 都係以喜愛既法相入手但選擇另一位龍婆, 例如第一面請了龍婆笨, 第二面可以試下龍婆貴, 或者大法會既出品

第一塊帶得幾好想”升級” 的話, 小弟真係無試過各位常常講既升級, 因為帶得好好地一定唔會賣, 就算同一位龍婆開光, 但兩批唔同既牌都可能用唔同法門唔同, 供金多左唔表示好左, 真係唔好做令自己後悔既事

純粹想請多塊的話就可以有兩條路行, 可以試下其他龍婆開光既同一個法相感受下有咩唔同, 又或者好似小弟咁追住一位龍婆既聖物去請, 咁就開始跌落個深坑了…..了……了……

回復

睇下先……
回復 贊好 反對

小弟唔會暗駡你,你沒有傷害人嗎!至於人們聽唔聽你指導?另一回?多謝分享
回復 贊好 反對

我都八下先
回復 贊好 反對

得意仔 發表於 24-7-2020 17:45
小弟唔會暗駡你,你沒有傷害人嗎!至於人們聽唔聽你指導?另一回?多謝分享 ...

多謝師兄!!!

補充內容 (24-7-2020 18:28):
小弟何得何能可以指導呀
上黎吹下水, 分享下咋
回復 贊好 反對

see see thanks
回復 贊好 反對

睇下先
回復 贊好 反對

alan8hk 發表於 24-7-2020 18:11
多謝師兄!!!

補充內容 (24-7-2020 18:28):

我諗多佛牌的人,都會比人呃過!包括我在內!所以都會有資格,是我個人觀感!
回復 贊好 反對

see see...
回復 贊好 反對

谢谢分享
回復 贊好 反對