新會員登記
搜索
樓主: 得意仔

吸精鬼

小弟覺得係FK師兄挑起駡戰先,
FK師兄一句話得意師兄對偷窺狂心全妒忌,
咁我又有愚見,例如你身家有一百萬,
你遇到別人時,你也會想別人也有一百萬,
尼D係心態問題,可能FK師兄曾經或者可能
曾經偷窺過人,才會有這様的想法,
才出到這樣的言語,即係以小人之心度君子之腹,
我的總結係,FK師兄回頭是岸,
申利:我係完全吾識得意仔師兄,
睇完不喜勿小,吾好煩我,係咁!
回復 贊好 反對

drtkk77 發表於 7-7-2020 17:17
師兄,真係唔好意思,的確你開章的那一段,交代得很支離破碎,很難不令人作出一些批判回應,雖然 FK兄的 ...

師兄請勿見怪,我太太在大半年前,已受盡壓力!我要經常陪伴佢左右,致於對面男已受法律制裁!但死不悔改!無時無刻經常來!對面個女人是長期唔開燈關窗簾,屋裡面黑嘛嘛,最近男同女已起了變化!女經常開傘出入門口,在大堂撞到佢,佢周身唔舒服,身體發震, 男已變骷髏人,皮膚似樹顏色,好似樹根凸晒出來一條條咁。吸精鬼俗稱啖精氣鬼有五通,邪淫太多!會召喚他來吸陽氣。小弟簡簡單單寫遍文,唔係想你地明白或幫忙。只想舒發一下!謝謝!
回復 贊好 反對

solian 發表於 7-7-2020 17:49
小弟覺得係FK師兄挑起駡戰先,
FK師兄一句話得意師兄對偷窺狂心全妒忌,
咁我又有愚見,例如你身家有一百萬 ...

小弟想簡簡單單寫遍文,舒發一下啫!估唔到有咁大迴響!謝謝師兄!
回復 贊好 反對

Fkwungka 發表於 7-7-2020 17:43
大聲唔等於你有道理 我洗唔洗要你俾面 我同你3唔識7 有2位樓上師兄一個話我小人一個話賤男 我反對過我更 ...

得啦得啦,你叻叻啦,小弟會走火入魔啦,落埋地獄㖭!開心番晒啦!
回復 贊好 反對

得意仔 發表於 7-7-2020 17:52
師兄請勿見怪,我太太在大半年前,已受盡壓力!我要經常陪伴佢左右,致於對面男已受法律制裁!但死不悔改 ...

因為討論區,唔同WHATSAPP,唔知頭唔知路,一開始只見中間的一PART描述,很易令人誤解, 以為是一篇多管閒事的吹水文。誤會你,多多包函。
========================================
大概是他已患怪病吧了,不太信有什麼精鬼。看像似是藥物上電所致。

現在才很清楚你的境況,的確是對女性家人帶來極大煩擾!望他被扣盡分,搬離現場吧!

回復 贊好 反對

drtkk77 發表於 7-7-2020 19:04
因為討論區,唔同WHATSAPP,唔知頭唔知路,一開始只見中間的一PART描述,很易令人誤解, 以為是一篇多管閒 ...

其實小弟歡迎討論,接納不同意見,再靜心思考,從新出發,本人只係想低調多管閒事去幫人,最近鄰居有位年輕有為的乖仔,跳樓自剎個案!小弟已出了綿力找了喇嘛頌經超渡,家人是不需要出錢的,只欠一張相和名字。內何事願以為!家人爸爸只信喃嘸法師!已拒絕了!救不到他去善道!所以人的業力太可怕了!本應想寫篇文章分享下,現在免了。謝謝師兄!
回復 贊好 反對

得意仔 發表於 7-7-2020 19:55
其實小弟歡迎討論,接納不同意見,再靜心思考,從新出發,本人只係想低調多管閒事去幫人,最近鄰居有位年 ...

一切皆有因緣!佛教好,道教好,天主教好,耶教好,回教好,印度教好,猶太教也好,只要非用念行,都應該對死者有幫助!勿為他人過慮。來到這個地球,各自修行吧。
回復 贊好 反對

drtkk77 發表於 7-7-2020 20:06
一切皆有因緣!佛教好,道教好,天主教好,耶教好,回教好,印度教好,猶太教也好,只要非用念行,都應該 ...

謝謝師兄
回復 贊好 反對

得意仔 發表於 7-7-2020 15:07
師兄,佢負能量重啫!見慣不怪!

happy ending!

有緣再會,願得意仔師兄快樂常伴你身邊。^_^
回復 贊好 反對

BennyLeung 發表於 8-7-2020 01:22
happy ending!

有緣再會,願得意仔師兄快樂常伴你身邊。^_^

小弟祝福師兄,身體健康,合家平安,工作順利,事事如意。有緣再會!
回復 贊好 反對