新會員登記
搜索
樓主: 得意仔

吸精鬼

Fkwungka 發表於 7-7-2020 08:28
小弟唔講太多,因太長篇了!小弟間屋已住在二年,對面是一位中年女仕,但經常有一位偷窺花甲男來,以我所 ...

小弟唔講太多,因太長篇了,我已寫得好明,我話你唔係真正信佛,咁叫侮辱你?咁有人同你講,你唔信天主教,咁又侮辱你喎?你知唔知拜佛和信佛係二回事!你又知唔知學佛要學埋鬼道眾生種類,我問你問題,拜佛同信佛,有甚麼分別?請答!
回復 贊好 反對

BennyLeung 發表於 7-7-2020 07:45
得意仔師兄,你家中有小朋友嗎?

師兄應該唔會有,人生是苦的!
回復 贊好 反對

BennyLeung 發表於 7-7-2020 08:03
師兄,點解你會覺得得意仔師兄會妒忌呢?

如果你有這樣的睇法,做你太太或女朋友或朋友應該好可憐,在心 ...

師兄,佢負能量重啫!見慣不怪!
回復 贊好 反對

solian 發表於 7-7-2020 14:16
小人之心度君子之腹……

師兄,佢都係受負能量擾攘!現今大時代都係咁!見慣不怪!
回復 贊好 反對

得意仔 發表於 7-7-2020 15:00
小弟唔講太多,因太長篇了,我已寫得好明,我話你唔係真正信佛,咁叫侮辱你?咁有人同你講,你唔信天主教 ...

你質疑我既宗教信仰 你覺得唔係攻擊我?咁我質疑你嘅想法 你係到發癲?你唔去梵蒂岡質疑下主教 睇下你有冇事?唔好玩啦你 同你講多無謂根本就唔係講到道理
回復 贊好 反對

Fkwungka 發表於 7-7-2020 15:49
你質疑我既宗教信仰 你覺得唔係攻擊我?咁我質疑你嘅想法 你係到發癲?你唔去梵蒂岡質疑下主教 睇下你有 ...

你識唔識分庄閒,我出post 我係樓主,現你係到攪事!我同你唔啱傾!請你即刻離開!面係人比!架是自己雕!你係咪好想人攻擊你?刪全在咁?萬般帶不走!唯有柒隨身!你好人有限!
回復 贊好 反對

得意仔 發表於 7-7-2020 16:51
你識唔識分庄閒,我出post 我係樓主,現你係到攪事!我同你唔啱傾!請你即刻離開!面係人比!架是自己雕 ...

立法會主席?
回復 贊好 反對

你同朋友唔啱傾!你會賴死唔走嗎?
回復 贊好 反對

得意仔 發表於 7-7-2020 16:56
你同朋友唔啱傾!你會賴死唔走嗎?

師兄,真係唔好意思,的確你開章的那一段,交代得很支離破碎,很難不令人作出一些批判回應,雖然 FK兄的回應是有點刺激性。但煩請寫文字交代,要清淅些。而且那所謂的色鬼男人與那女人有什麼關係,看來只屬其二人之私事。當然他侵害到你家人或鄰居,他應受投訴及訴訟制裁。

另外,佛陀應該不會教人渴望人家應該有什麼的報應。即使對方做了惡事。 否則反會令你自己心中種下惡果。

純屬小弟意見,萬望見諒。
回復 贊好 反對

得意仔 發表於 7-7-2020 16:51
你識唔識分庄閒,我出post 我係樓主,現你係到攪事!我同你唔啱傾!請你即刻離開!面係人比!架是自己雕 ...

大聲唔等於你有道理 我洗唔洗要你俾面 我同你3唔識7 有2位樓上師兄一個話我小人一個話賤男 我反對過我更加唔係好人  但係我一個請道理既人 完88~ 好心提醒你小心走火入魔
回復 贊好 反對