新會員登記
搜索
查看: 19599|回復: 64

[坤平] 古巴陣得師傅聖物,令我請個唔停,但最喜歡都係.....

古巴陣得聖物,轉眼就請了半年,當初抱著好奇心態
由開頭請入白肉一期坤平,已經感覺到師傅的聖物非常平易近人

人緣的確好左,多左女同事主動搵我飲茶,不過我啲同事全部都比較成熟

過咗一段時間,好想去收一尊坤橙,因為我從未接觸過坤橙呢款聖物

直到收到先感覺到,原來坤橙真係唔可以和坤平放埋一齊

之後又聽到原來必打都有好多事蹟,我又收咗兩尊

的確,必打係咁多款師傅出既聖物中,功能比較全面

無論守財,人緣,防小人,功能係比較全面

不過,我最鍾意嘅係二期坤平,我一請就忍唔住幫佢包左金殼

點解?因為我好鍾意二期個品相,有種好想帶住佢嘅感覺

好多人會話,通常請聖物都係請完二期才升級去一期

但係呢個講法我不能完全同意,因為我覺得每一位師傅既修為都可以愈來愈進步

我接觸佛牌已經接近八年,其實有好多師傅出的牌都係愈出愈勁

就好似龍婆沙礦,基本上我期期都收過,但感覺2555不比2530差

多謝收睇!
回復

請師兄講多D點解坤平及坤橙不能放埋一齊?
回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 19-6-2020 23:11
請師兄講多D點解坤平及坤橙不能放埋一齊?

記得唔好一齊帶,我只能說會有好多人生考驗,當然每個人經歷會唔同
回復 贊好 反對

唔知點講,好勁勁勁,我一塊都冇,羨慕又妒忌,古巴陣陣無得頂^_^
回復 贊好 反對

BennyLeung 發表於 19-6-2020 23:28
唔知點講,好勁勁勁,我一塊都冇,羨慕又妒忌,古巴陣陣無得頂^_^

我都做過新手,有緣接觸到南傳佛教,是一種福氣
回復 贊好 反對

新手有問題,有人話一期招財,二期人緣,你有什麼睇法?
回復 贊好 反對

BennyLeung 發表於 19-6-2020 23:40
新手有問題,有人話一期招財,二期人緣,你有什麼睇法?

我只可以說每個人福報唔同,我個人感受,一期二期在人緣較好,必打財運較突出,坤橙我就無乜感覺
回復 贊好 反對

小天天 發表於 19-6-2020 23:44
我只可以說每個人福報唔同,我個人感受,一期二期在人緣較好,必打財運較突出,坤橙我就無乜感覺 ...

多謝偶像指教,日後有唔明再賜教,師兄加我WeChat,我PM你^_^
回復 贊好 反對

BennyLeung 發表於 19-6-2020 23:56
多謝偶像指教,日後有唔明再賜教,師兄加我WeChat,我PM你^_^

多多交流
回復 贊好 反對

品相不錯,你塊白色必打中模很稀有,師兄好好珍惜。
回復 贊好 反對