新會員登記
搜索
樓主: Kenji

一塊群雄做時勢的坤平佛牌

黑棍 發表於 3-6-2020 02:21
Kenji 師兄,見你都有出價收呢尊牌喎,點解你又咁講呢?

香港有合法嘅言論自由
回復 贊好 反對

原來系甘,吾使講甘多請番尊傍下身, 正如師兄所講,衣家炒得甘熱, 如果不合自已,放出去都吾使蝕喎,甘著數.師兄好提義.  
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 3-6-2020 13:39
係啊!我有講過呢尊牌唔得咩,我只係話近期炒得熱烘烘咋喎,見昨天係泰國二手市場價收尊海軍藍花拔符管都 ...

見你話羊群效應,以為你冇興趣咋
回復 贊好 反對

黑棍 發表於 3-6-2020 16:39

出唱淡報告 咁先可以低撈高沽 市場定律 睇開d 啦 師兄

回復 贊好 反對

Genesze 發表於 3-6-2020 17:16

咁又係喎
回復 贊好 反對

黑棍 發表於 3-6-2020 16:39

話說有一個泰國佬搭左個羊棚,佢個羊棚裡面一早養左好多隻亞洲區嘅大山羊,大山羊下面又有好多隻小山羊,小山羊下面都唔知仲有幾多隻的羊仔啦,隻隻近期都係度討論緊話呢個羊棚正喎,呢個羊棚最好住,食用又好等等......啦!

如果咁多隻羊一齊係度討論同一個話題都唔稱得上是「羊群效應」,咁我應該點樣講才算得上是正確呢?

雖然個羊棚食住方面現在有點貴,咁近期隻隻羊都話呢個羊棚正嘛,咁我呢D「羊股」就算貴啲,死慳死抵都一定有興趣入去住下啦!此終唔親身住過,又點知個羊棚係咪真係咁正呢?

不過冇所謂啦!就算我住過覺得唔啱住,都一定有大把羊仔衝入去住,啲小山羊周圍同羊講話住宿費只會越來越貴,佢地話呢個羊棚有住貴無住錯嘛。

本故事如有雷同,實屬巧合。
回復 贊好 反對

Genesze 發表於 3-6-2020 17:16

點啊!EdxxxdChan 師兄,香港係一個自由開放嘅市場,你都有權係泰國入返一堆牌返黎香港,係你個Facebook群組賣啊!賺硬喎!

不過係Unite賣就唔可以啦!

因為你係陰人。
因為你係陰人。
因為你係陰人。

重要嘅嘢,要說三次!

乜你近期D陰牌幫唔到手咩,你咁得閒入黎Unite玩挑撥離間啊!
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 4-6-2020 05:18
點啊!EdxxxdChan 師兄,香港係一個自由開放嘅市場,你都有權係泰國入返一堆牌返黎香港,係你個Facebook ...

師兄,你肯定?
回復 贊好 反對

話說美容界流傳一個故事

有一新產品推出 此產品制作公司有誠信及口碑 用料上成 價錢實惠 各大小公司及用家爭相搶購體驗 坊間出現炒賣現象

有一美容院因平日人際關係非常差 所以收不到風 入不到貨 眼看產品價錢天天上升 內心非常酸 忍不住手 決定用炒價買入 一試究竟 , 可惜結果讓佢非常失望 他用了幾天都沒有變作偉仔或華仔 依舊是八両菜 ,他感到受騙  內心極度痛苦

一日 有一顧客問到有沒有聽過此產品外間非常火熱 刺痛了此美容院內心深處

美容院答:當然聽過啦  老實同你講 此產品來貨價極平 我給你看成本價多少都可以  效用一般 入手的現在都大賺 你不要給其他人賺啊 知道嘛?
顧客問:那你有用過此產品嗎?
美容院:當然有啦 還用炒價買入 效果一般 沒想像好 浪費錢 還是我家公司的好用 平靚正
顧客:平? 成本很低嗎 可以知道來貨價嗎?
美容院答:商業機密 不能透
顧客:聽說該產品性價比很高 可謂平靚正 有可能嗎?
美容院答:世上哪有可能平靚正 你不要發夢啦
顧客:你剛才不是說你家產品平靚正嗎?
美容院答:我家的就是有 其他的就一定沒有
顧客:嘩 你此人無職業德道 也沒個人品德 甚麼操手也沒有 输現在反而擔心你的產品是否安全 還是不用了 ( 即時走人)
美容院:滾啦 不是幫襯攪攪陣

坊間流傳 如有雷同 實屬巧合

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

solian 發表於 4-6-2020 13:24
師兄,你肯定?

Solian師兄,EdxxxdChan師兄剛剛咪已經説出左一個故事來回覆我了,佢唔係陰人,仲乜會咁大反應呢?
回復 贊好 反對