新會員登記
搜索
樓主: Kenji

一塊群雄做時勢的坤平佛牌

其實大家可以收啲有收藏價值的著名舊牌
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 31-5-2020 13:39
1.此期坤平剛出廟就能夠達到咁高嘅價位必定有其原因!

答案:炒作

炒作就一定 派更也加龍婆添呢個組合聽個名就夠炒連個模具都整爛實實在在最後一期 不過最後都係要靠口碑 小第都收左一尊普通版幾百蚊等睇結果
回復 贊好 反對

霎時爆升得咁利害,就係其中一個神蹟!
回復 贊好 反對

我都無興趣
回復 贊好 反對

Fkwungka 發表於 31-5-2020 14:53
炒作就一定 派更也加龍婆添呢個組合聽個名就夠炒連個模具都整爛實實在在最後一期 不過最後都係要靠口碑  ...

師兄凡是正法正廟的佛牌,小弟也非常支持。

如能三幾百入一塊普通版一試,真心不貴,畢竟原廟的幸運包也要拆合港幣百多元一包吧!

老實說我手上的資料只能看到那個泰國佬用簡體中文編寫出一個故事去說出此牌的背景,泰國牌商能編寫出一個簡體中文故事作招徠,小弟見識少,真係第一次見,其他一切資料欠奉,當然相信與否,必須靠自己理性判斷吧!

口啤必需要靠一段時間累積下來,不可能全部佩戴者也能在短時間內發生,畢竟每人福報也有所不同,再加上佛牌只是助力,也需通過自身努力和個人福報去推動吧!

有時我覺得幾有趣,錢就真係無人會嫌賺得多,當然最怕係冇得賺,仲要蝕啦!賣牌是一門生意,如在生意的角度上看,持貨三幾年,三幾年後有十萬唔賺,賺你現在那一萬幾千,如牌商們一致唱好此牌未來只會有升冇跌,價格天天向上,策略上不應是團貨自居嗎?

世上真係有咁大隻蛤乸隨街跳?
回復 贊好 反對

pk3800 發表於 31-5-2020 16:30
霎時爆升得咁利害,就係其中一個神蹟!

又係喎!咁我咪應該支持大家收返一大堆,過幾年在香港買樓也不會是夢。
回復 贊好 反對

完全提唔起興趣
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 31-5-2020 20:09
師兄凡是正法正廟的佛牌,小弟也非常支持。

如能三幾百入一塊普通版一試,真心不貴,畢竟原廟的幸運包也 ...

老實講 我收好大原因係我錯過左派更也 基本上我收呢尊都係自用 你話佢炒作又好呃錢又好 你問我佢好唔好我都未知包緊防水 但就算真係唔好我都唔會同人講 因為帶開佛牌嘅都知道師傅夾唔夾係好重要 我唔會因為我唔好去阻止其他人買 例如有個師兄同呢個師傅好夾嘅帶左佢佛牌可以飛黃騰達 但因為佢聽左我講話唔好所以冇供請到 呢個罪孽係要我擔當 炒坤平新牌多的事 當佢冇口碑自然2/3個月就會消失
回復 贊好 反對

新加坡網站有派更也坤平 幾百蚊件 擺幾年重大把得賣!
有乜好炒?
回復 贊好 反對

看破不道破
我自己唔會收, 但唔會阻住人地收
回復 贊好 反對