新會員登記
搜索
查看: 3289|回復: 16

[討論] 澤度金泡沫

請問有沒有師兄知道幾年前澤度金泡沫由來

澤度金

澤度金

澤度金

澤度金

澤度金

澤度金
回復

純討論, 想問下師兄用咩心態信佛教? 商業? 如果你信澤度金, 咁泡唔泡沫對你有咩影響?
回復 贊好 反對

因面世後口碑好 你出我又出 漸漸供過於求...
但好師父數嚟數去都係得三幾個 請晒佢又如何?
回復 贊好 反對

口碑好,多人請,間間廟爭住出,漸漸supply>demand
回復 贊好 反對

口碑好,多人請,間間廟爭住出,漸漸supply>demand
回復 贊好 反對

咁澤度金佛牌是否值得去追逐。係泰國已經不值。有冇師兄係佛牌打滾得耐可以傾下呢
如果係用宗教信仰下是沒有泡沫唔泡沫啦,澤度金係一個神衹。好比拜四面神之類
仲有想問有冇師兄可以討論龍婆,古巴,阿贊之類佛牌之類,例如有冇邊個值得崇拜(龍婆)擁有(佛牌)。
可以分享交流一下嗎。
本人冇其他意思,不是牌商,只是名打工仔,但對泰國佛教和佛牌有興趣。。。
可以既理性討論,不是針對澤度金,可以傾任何一個神祗。我用澤度金係暫時知有出現話澤度金問題唱啫。
回復 贊好 反對

澤度金天神本身無問題~~~有問題的是人!!

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

澤度金值得追求與否 見仁見智 很多老牌也非常多人炒賣 也不一定值得,但澤度金我帶得好好 亦唔等於你會帶得好 。最重要係尊重  
回復 贊好 反對

師兄一開始已[ 用詞不當 ] !
感覺上 , 師兄有冇佩帶 或 擁有過 ?
< 出題目 >使本人有不良感覺 ,
冇心跟你討論 , 係咁

回復 贊好 反對

好似係阿贊管噴出的有人中了彩票,好似係但吾肯定
回復 贊好 反對