新會員登記
搜索
查看: 4305|回復: 14

簡單的供奉

登錄/註冊後可看大圖

上年到Wat Rai Taeng Thong 捐廟, 結緣的龍婆了坐財龜供奉型
平日只係供水 , 行經九龍城見到有size剛好的花環 , 供埋花上去

下一個目標 , 去Watpaknam請尊佛祖供奉型、
龍婆術供奉型

回復

預祝師兄請到屈白欖龍婆術師傅的供奉型!

往後只會越請越多,越供越多
回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 5-3-2020 21:07
預祝師兄請到屈白欖龍婆術師傅的供奉型!

往後只會越請越多,越供越多  ...

屈白欖的白欖六對我影響頗大 , 特別在精神層面上
初時以為佛祖牌純保平安 , 覺得平平無奇

前排先求四面神保佑盡快揾到新工作 , 等我可以去屈白欖丶飛三四日都好
回復 贊好 反對

簡單就是美
回復 贊好 反對

早排去左藥師佛廟請左藥師供奉型,後都係爽歪歪
回復 贊好 反對

多謝分享,祝早日搵到新工啦
回復 贊好 反對

多謝分享
據聞< 泰國 >开始有隔離政策 ,
小心一來一回 , 坐足大半個月隔離监

回復 贊好 反對

ppp2905 發表於 9-3-2020 17:27
多謝分享
據聞< 泰國 >开始有隔離政策 ,
小心一來一回 , 坐足大半個月隔離监

打算九月去.....未知到時如何
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 6-3-2020 09:42
早排去左藥師佛廟請左藥師供奉型,後都係爽歪歪

師兄,供奉型係寄倉hand carry上飛機 ?
上次我hand carry三十幾塊牌過安檢部機,即刻俾人叫埋一邊搜袋搜身

回復 贊好 反對

Jason36 發表於 9-3-2020 20:20
師兄,供奉型係寄倉hand carry上飛機 ?
上次我hand carry三十幾塊牌過安檢部機,即刻俾人叫埋一邊搜袋搜 ...

係hand carry ar,仲另外咩住左兩袋洗衣粉比人叫要拎晒d野出來check
回復 贊好 反對