新會員登記
搜索
查看: 1739|回復: 15

[四面神] 各位師兄,真心問,呢塊牌係睇到出自邊位龍婆?

如圖
各位師兄,真心問,呢塊牌係睇到出自邊位龍婆?

真心唔識,唔好見怪
回復

或者如果係假嘅都可以講一聲,唔該
回復 贊好 反對

泰國太多牌了,要問返賣牌個人或認到個牌的高手再拎資料再上網比對
回復 贊好 反對

塊牌背後, 符紋下面有一行泰文字, 一般會是寺廟名稱/師傅名稱/年份, 可惜因為相片像素及清晰度不足以致看不到, 抱歉幫不到你.
回復 贊好 反對

malouis 發表於 13-2-2020 15:28
塊牌背後, 符紋下面有一行泰文字, 一般會是寺廟名稱/師傅名稱/年份, 可惜因為相片像素及清晰度不足以致看不 ...

我返屋企影清楚d,睇下師兄可唔可以幫下手,唔該
回復 贊好 反對

其實賣俾我個人話係龍婆doo,但係我上網睇過其他,個面好似差少少圓形紋,個背面就個符紋唔同兼下面有字,睇到其他龍婆doo四面神係冇個段字
回復 贊好 反對

malouis 發表於 13-2-2020 15:28
塊牌背後, 符紋下面有一行泰文字, 一般會是寺廟名稱/師傅名稱/年份, 可惜因為相片像素及清晰度不足以致看不 ...

請問咁樣會睇到?
回復 贊好 反對

雖然仲係睇唔到, 估計寺廟係屈殺騎, 復刻或過廟版本, 試下幫你網上查下.
回復 贊好 反對

malouis 發表於 13-2-2020 16:07
雖然仲係睇唔到, 估計寺廟係屈殺騎, 復刻或過廟版本, 試下幫你網上查下.

師兄,我好似揾到了,龍婆窮 屈間辦驕,有錯請指正
回復 贊好 反對

我上網揾到個99%似,咁請問師兄呢塊牌係d乜?
SmartSelect_20200213-171436_Samsung Internet.jpg
SmartSelect_20200213-171450_Samsung Internet.jpg
SmartSelect_20200213-171508_Samsung Internet.jpg
回復 贊好 反對