新會員登記
搜索
樓主: solian

一個吾知佢想點的賣家,chilam1031,(UID:13838)

solian 發表於 31-1-2020 22:14
師兄,,凡事講証據,,佢從來無講過[吾做我生意],,
咁我再之後問[金達曼尼]符管,,佢又send相,,同報價?
但好 ...

有人問我有冇, 我咪答有囉, 見到原來係你, 咪加句唔講價囉, 再諗多陣, 都係唔好同你有太多錢銀瓜葛, 咪索性del晒佢囉, 點知你會唔會賣相, 唔係下下要爆晒粗先叫唔做人生意既師兄
回復 贊好 反對

zakc 發表於 31-1-2020 22:17
有時D野 唔洗講到出口
人地都暗示左唔做你生意 都叫做比返D面你 好黎好去
唔通下下都講到出口 落你面你先 ...

師兄,,如果真的吾做我生意,,
咁之後點解會有禮貌地,,如同朋友地傾計?
同埋我想佢解析一下周圍同人講我要求chilam,,$10元賣件佛牌俾我呢?
公道自在人心,,謝謝歡看

回復 贊好 反對

誤會啫我同Chilam兄交收過幾次沒問題
回復 贊好 反對

誤會就係,,當龍婆術事件後吾明確地雙方有個協議,,[以後吾再做你/我生意,,包括拍賣]
而我在他言話之間協議吾到,,
當我中標後,,由吾覆,,再投拆,,發帖,,師兄也一直無解釋,,
直到現在才返舊脹,,
浪費我與unite,,幾多人力物力才出來回應,,
還周圍誹謗本人,,這是甚麼的一回事,,
大家不妨想想過中的真正原因... ...

回復 贊好 反對

龍婆術事件後

http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=80978&extra=page%3D2

這個帖我也有出價,,何解chilam師兄吾提醒呢?

回復 贊好 反對

回復 贊好 反對

請版主大大判決,,無論乜結果,,
小弟都尊重判決
回復 贊好 反對

已看過雙方的cap圖 也得悉雙方的理據
請給予時間我們相量處理方案
回復 贊好 反對

經過版主們的相討

我們應為chilam1031必須履行拍賣承諾 否則作飛機事件處理
原因如下:
1. 於solian回帖出標時 chilam1031未有在完標前提出反對
2. chilam1031也未有在帖中注明solian不能下標
3. solian與chilam1031的紛爭屬兩人間的私人事件 而拍賣場的出標會牽涉unite其他會員 已不屬私人事件

Unite 對chilam1031表示深切的同情 但無奈一單還一單 呢個帖不能涉及之前的私人情仇 所以如果照跟規則玩就必須交牌
Unite 一直對飛機人事有以下罰則
1. 扣減交易分
2. 永久不能進入拍賣場

不過如果放飛機既人把成交價的金格捐去南傳寺院 可以給予重新進入拍賣場的資格 但分就一定要扣

回復 贊好 反對

亞特蘭提斯 發表於 2-2-2020 19:55
經過版主們的相討

我們應為chilam1031必須履行拍賣承諾 否則作飛機事件處理

小弟尊重眾版主大大們,
阿大(亞特蘭提斯)總版主的判決
回復 贊好 反對