新會員登記
搜索
樓主: fth

[討論] 揀愛情佛牌一問

羅拉 發表於 18-2-2012 09:50
有時醒咗答幾句又瞓

咪好辛苦{:6_304:}
"訓"下醒下
花鳥 發表於 18-2-2012 09:54
咪好辛苦
"訓"下醒下

有時WHATSAPP振機醒咗,順便入嚟睇下
羅拉 發表於 17-2-2012 23:40
追過唔成功冇人怪你當係冇緣份,當然可借用聖物佛牌﹐但唔係帶住佛牌聖物而等運到。

若果女仔覺得你有邊 ...

{:6_327:}.         
師兄, 同意之前的師兄們說法, 先了解你和那女仔的問題所在, 為何不想開始等等....
聖物只係輔助, 即使讓那女仔對你的印象轉好, 也不等於能開始一段感情!
如果對方不是與你絕交, 就由朋友認識及培養, 針對問題再努力吧, 祝好運{:6_315:}
羅拉 發表於 18-2-2012 10:09
有時WHATSAPP振機醒咗,順便入嚟睇下

哈哈, 咁都得 ;P
rr1628rr 發表於 17-2-2012 23:09
師兄你好!分享一下個人經驗。這只是我個人的經驗而已和看法而已。女仔是不用追的,如果那個女仔跟你是有感 ...

師兄, 恕我直言! 請問師兄你認為點先叫"追女仔"??

對我而言, 凡在一段關係上, 有花心思、時間去經營、付出和製造良好感覺等, 這些都是追的行為! 師兄你說"女仔不用追, 如那個女仔跟你是有感覺的話,那自自然然走會走在一起的了", 那是否什麼行動都不用, 坐在家中唸經文, 那女孩就會對自己有感覺, 便會自動的談戀愛了?? 那師兄你真是情場高手! 相信很多網友們都想師兄你多點分享你的成功例子, 好讓大家多多學習!
rr1628rr 發表於 17-2-2012 23:09
師兄你好!分享一下個人經驗。這只是我個人的經驗而已和看法而已。女仔是不用追的,如果那個女仔跟你是有感 ...

我認同感情是不可強求, 也要講緣份! 感覺是重要, 但單靠感覺去判斷, 未免太片面了!
當然一開始對方對自己有好感再行動會事半功倍, 但我更相信感情是可以培養, 日久生情!
一句拒絕就該放手, 有否認真的自我檢討及改善? 每當感覺不對就不行動, 那就是逃避問題, 等運到般!! 而且不是當對方對自己有好感昤, 才用充滿誠意而又有感情的態度去讓對方知道自己心意! 喜歡一個人, 要讓對方也喜歡自己, 做任何事都會自然地充滿誠意!

每個人都有自己的故事和經歷, 這只是我個人意見, 如有得罪, 請多多見諒
ar_ta 發表於 18-2-2012 11:16
師兄, 同意之前的師兄們說法, 先了解你和那女仔的問題所在, 為何不想開始等等....
聖物只係輔助, 即使讓那 ...

唔係絕交仲有機會
ar_ta 發表於 18-2-2012 11:54
我認同感情是不可強求, 也要講緣份! 感覺是重要, 但單靠感覺去判斷, 未免太片面了!
當然一開始對方對自 ...
羅拉 發表於 18-2-2012 11:54
唔係絕交仲有機會

我建議開個感情台比你兩個