新會員登記
搜索
樓主: Kenji

[其他/冠蘭] 分享阿贊Lam魂魄勇一些小幸運事件

謝謝分享,但小弟沒研究過魂魄勇
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 18-7-2019 01:55
Martin師兄說得有道理,起初我要供請此魂魄勇嘅目的只是希望保平安,因我近期曾在入住酒店遇過一些靈異事 ...

Kenji 師兄言重了,其實我係突然想起位師兄,前排覺得懷疑被 “ 偷運” , 唔見左廿個那位師兄,佢又係同師兄你戴同一尊,果真同一聖物,唔同人戴又出唔同效果.
回復 贊好 反對

其實我都冇特別研究過,一來阿贊萊嘅我請唔起,聽聞市場上流通的假牌也不少,所以我只能請他的徒弟阿贊Lam的魂魄勇,加上那師兄可提供供請時的照片給我看,我確定此魂魄勇是出自阿贊Lam之手,加上是屬於入法的魂魄勇,我確定是正牌,所以我放心供請。

我曾見市場上有兩手,四手,六手,十手,兩手和四手有一些是拿住武器的,我此兩尊是四手帶武器的,據了解師傅很少會拿出來給別人供請的,市場上也不多見,當然如希望對此有更深入了解,可在綱上查閲更多相關資訊。
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 18-7-2019 11:58
其實我都冇特別研究過,一來阿贊萊嘅我請唔起,聽聞市場上流通的假牌也不少,所以我只能請他的徒弟阿贊La ...

早三四年前荔枝角賣牌位 W 師姐,都成日推薦果兩師兄弟d 魂魄勇,又同佢地合照晒,影晒相咁,果時我都有想過請.  不過後來想想下,覺得好似唔係真係需要,又冇左件事.
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 18-7-2019 10:45
Kenji 師兄言重了,其實我係突然想起位師兄,前排覺得懷疑被 “ 偷運” , 唔見左廿個那位師兄,佢又係同 ...

Martin兄,其實像這位師兄的情況,我從未聽人講過,我也希望能知日後他進展怎樣,希望他能平安就好了。

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 18-7-2019 13:02
早三四年前荔枝角賣牌位 W 師姐,都成日推薦果兩師兄弟d 魂魄勇,又同佢地合照晒,影晒相咁,果時我都有 ...

Martin兄,好多牌都是經由牌商推介,自己能理智過濾分析整件事後再作供請當然是最好,如果我不是遇到一些特別事情,我想我這生也未會供請一尊魂魄勇,但既然供請了,自己又覺得合適,這樣掛在腰上感覺也不錯吧!

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 18-7-2019 00:05
多謝分享~ 南傳聖物有時真很難說得清,同一件聖物,有人可以戴到財運亨通,有人就戴到身體日差兼夾破大財.  ...

经常捐钱放生,感觉小日子还是不错的 ~
回復 贊好 反對

多謝分享
回復 贊好 反對

恭喜Kenji師兄開心橫財
回復 贊好 反對

撳錯emoji ^^
回復 贊好 反對