新會員登記
搜索
樓主: 江爺

[龍婆添(側頭添)] LP TIM_Phra Khun Pean 2515

hook282000 發表於 16-7-2019 00:54
https://www.youtube.com/watch?v=V8dSK3F_TxQ
沙馬供開記者會說明這期龍婆添2515的坤平都是假的 ...

原來親自幫龍婆做牌的徒弟,都不如佛牌公會。.....不過隨你喜歡,如果得到佛牌工會印證之後才會覺得安心的話,沒有任何理由阻止你。.....
回復 贊好 反對

江爺 發表於 16-7-2019 01:13
原來親自幫龍婆做牌的徒弟,都不如佛牌公會。.....不過隨你喜歡,如果得到佛牌工會印證之後才會覺得安心 ...

當然啦,假牌都會有人玩既,如果唔係做出嚟賣俾邊個,世界上總會有些蠢人會因為覺得便宜而去買。
回復 贊好 反對

hook282000 發表於 16-7-2019 01:36
當然啦,假牌都會有人玩既,如果唔係做出嚟賣俾邊個,世界上總會有些蠢人會因為覺得便宜而去買。 ...

我們是不會稱收藏爲玩牌,因爲尊重龍婆與神佛才會收藏。除非騙錢的炒家....如果一些人覺得自己是足夠聰明的話,根本不需要其他人幫認證任何牌也可以辨認真僞。.....其實他們多數不是需要牌,而是需要card較爲多。
回復 贊好 反對

江爺 發表於 16-7-2019 02:42
我們是不會稱收藏爲玩牌,因爲尊重龍婆與神佛才會收藏。除非騙錢的炒家....如果一些人覺得自己是足夠聰明 ...
假牌=玩具,所以收收藏假牌=玩牌
如果覺得牌的價錢高就是炒家為了騙錢這就是貪便宜的人的想法。
如果個人對佛牌的認知不夠建議還是收藏或佩帶新牌,或者找一些在佛牌界有經驗和有資格的人去幫忙看看,而不是在網上隨意找一位收了錢的阿叔講兩句就話是真的牌去玩,如果真的牌為什麼大的幾家驗證機構都一致說這期牌是假的呢?
很牌商出卡不是自己不懂看牌而出的,而是他對賣定負責任而去出卡,因為真假並不是只是一個人的看法,而是有其他人都覺得是真,所以像你玩或賣這種2515龍婆添的人都是為了騙錢才說這是真牌。放下屠刀吧!放過我們討論區的會員吧!

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

hook282000 發表於 16-7-2019 09:56
假牌=玩具,所以收收藏假牌=玩牌
如果覺得牌的價錢高就是炒家為了騙錢這就是貪便宜的人的想法。
如果個人 ...

我從來冇叫人一定要相信佢係真牌,更加冇做推銷售賣牌。而且牌都未放大嚟睇個餡就話知道假牌,咁我真係要緊你學嘢啦。當然你絕對有相信佛牌工會權利,但唔可以要人地跟住你極端想法。佛牌亦唔需要你去負責話佢嘅真偽,而且未聽過龍婆做牌時有出card囉。為何samakom要宣布LP Tim khunpean 2515係假牌?全東南亞佛牌界都知發生緊咩事啦。同樣你放下屠刀,賺少人地啲出card錢,亦同時都放過啲會員啦。
回復 贊好 反對

江爺 發表於 16-7-2019 10:53
我從來冇叫人一定要相信佢係真牌,更加冇做推銷售賣牌。而且牌都未放大嚟睇個餡就話知道假牌,咁我真係要 ...

騙子的口敏一般和你一樣,將黑講成白。對你的無知我覺得你很可憐,用一個不當的價錢買了一個玩具。
回復 贊好 反對

都話咗隨你喜歡囉,不過最起碼我地唔會話人係騙子吖,蠢吖之類啲嘢咁先囉。喺可憐我與此同時,亦考慮吓,以後你唔好戴牌啦,我建議你戴card好啲。.....你話我以後都唔知點算好呢?冇咗你日子好難過。由於今日係佛日,要趕住去佛寺,所以第二日再同你嗌過。佛祖保佑你吓。
回復 贊好 反對

都話咗隨你喜歡囉,不過最起碼我地唔會話人係騙子吖,蠢吖之類啲嘢先囉。但可憐我與此同時,亦考慮吓,以後你都係唔好戴牌啦,我建議你戴card好啲,包保珍珠都冇咁真。....由於今日又係泰國佛日,同你爹住咁多先,趕住去佛寺。第二日再同你嗌過。佛祖保佑你。
回復 贊好 反對

你这个大傻嗨江爷爷,你蠢到比头猪狗还蠢,真的是吊你不死。
LP TIM 2515 ALL IS FAKE,
会一点点,就学人办代表,
听一点点,就学人办威风,

那个YouTube video -龙普添其中一个白衣入门弟子,AJARN Piarn Wit 和 SAMAKOM PHRA 已经早都公布记者会,告知天下2515 LP TIM PRAIKUMAN IS ALL FAKE.
http://www.csgfopai.com/index.php?c=article&id=305

这个新闻,很多人早都知道明白了,只有你还在傻傻笨笨信以为真,你说你笨不笨?
下次不要以为自己很LAN厉害,很LAN威风,你这个大傻嗨。真的蠢到看医生
回復 贊好 反對

心哥 發表於 20-7-2019 23:02
你这个大傻嗨江爷爷,你蠢到比头猪狗还蠢,真的是吊你不死。
LP TIM 2515 ALL IS FAKE,
会一点点,就学人办 ...

隨你喜歡啦。不過想提醒吓你,我相信粗言俗語或者侮辱人用詞喺每一個論壇都唔受歡迎囉。不過如果咁樣你覺得型啲嘅,我都冇偈.......雖然我係蠢,但須知大家點都係人嚟架嘛,又點會無啦啦走去侮辱人呢?除非佢唔係人架啫。你話係咪吖?
回復 贊好 反對