新會員登記
搜索
樓主: 香港九條龍

[求教] 關於造訪香港本地南傳佛寺

香港九條龍 發表於 7-7-2019 23:58
想再請教一下,咁請問拜訪龍婆有咩禮儀需要注意?因為我上網查見好多時善信都係會跪地向僧人雙手合十,就算 ...

這方面就不清楚,問其他師兄更好
回復 贊好 反對

点解我觉得 M师兄比较客观评论...而师兄你..系度钻牛角尖
回復 贊好 反對

點解好似有D似中降或陰靈纏身的狀況,事出必有因,去了解下都好嘅!祝你早日脫離厄運!
回復 贊好 反對

magee 發表於 8-7-2019 11:46
点解我觉得 M师兄比较客观评论...而师兄你..系度钻牛角尖

哦,咁我問你,你知道我有冇睇過醫生?中醫有冇睇過?西醫有冇睇過?身體檢查check咗幾多樣嘢?我倒霉個情況實際係點?點樣倒霉法?我係守五戒定八戒?我搵過邊個法科師傅睇?人地實際點講?你知道嗎?

乜都唔知就下定論叫客觀?呵呵呵,唔好笑死我了,我會唔知佢講嘢同我自己實際情況有幾巨大落差咩?
如果你係憑感覺而去咁講,老實講咁叫愚蠢
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 8-7-2019 07:52
這方面就不清楚,問其他師兄更好

好嘅,唔該師兄
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 8-7-2019 13:15
點解好似有D似中降或陰靈纏身的狀況,事出必有因,去了解下都好嘅!祝你早日脫離厄運! ...

唉,係真係好慘,其實研究過都有少少似人地陰牌反噬症狀
回復 贊好 反對

師兄,我沒接觸過你這種狀況,所以能給你的意見並不多,不過我想如你能分享一下你往後的經歷,我想將會是日後一片很好的分享文。

登錄/註冊後可看大圖

我多口問一句,你確定你那尊魂魄勇是出自阿贊Lam之手?

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

Kenji 發表於 8-7-2019 20:46
師兄,我沒接觸過你這種狀況,所以能給你的意見並不多,不過我想如你能分享一下你往後的經歷,我想將會是日 ...

師兄,之前我症狀未咁嚴重時,查過unitehk嘅文章,都發現有兩篇,仔細睇係幾有參考價值嘅:http://www.unitehk.com/forum.php ... 72&page=2#pid269475

http://www.unitehk.com/forum.php ... 16100&extra=&page=1

最重要無疑都係解決咗問題先,另外阿贊lam魂魄勇係之前同一個基本專做正牌嘅牌商請,佢有出示大量同阿贊lam本人影嘅相,話係直接拜訪阿贊lam請嘅。

而且佢唔賣狐仙牌,多數賣龍婆古巴督造嘅聖物。少量阿贊做嘅聖物都係阿贊lam,阿贊仲,阿贊蒙,阿贊速呢種阿贊所做嘅。但究竟佢有冇暗啞底為咗利益,將正牌交過畀邪法阿贊做偷運法加持,加咗一浸法門落去,甚至放咗鬼入去先再流通出黎畀客人供請根本無從得知。

亦可能係我其他牌嘅問題,除魂魄勇我仲有請符管,崇笛,必打,龍婆銀自身。大概經四五個唔同來源。

泰國啲邪術,我一個冇修法嘅人實在冇辦法分辨,我後來搵咗法科師傅睇,佢話有啲嘢,但佢無辦法處理,叫我搵龍婆,然後冇收錢叫我快啲走,趕咗我出去。
後來我再網上聯絡追問,就同我講咗關於泰國邪術法門嘅一啲嘢,然後話搵佢冇用,要搵搵龍婆。

回復 贊好 反對

這樣賣魂魄勇那位牌商沒有問題,沒有人咁儍會加多一浸法門落去吧,這樣做要成本架!

登錄/註冊後可看大圖

我想可能是你其他牌出了問題,或你應想清楚面臨厄運前,所遇過的一些特別事情,你可在論壇上找阿特蘭,看看他能給你甚麼寶貴的意見,我明白世上有一些事情是解釋不了,老實說像師兄遇到這樣事情的人真的不多,望師兄能早日解決此事。

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

Kenji 發表於 8-7-2019 23:37
這樣賣魂魄勇那位牌商沒有問題,沒有人咁儍會加多一浸法門落去吧,這樣做要成本架!

我想可能是你其他牌出 ...

加多一浸法門,係個阿贊要偷運,通過正法聖物做媒介,人請咗返黎就會被偷走福報,運氣之類嘅嘢。

每個偷啲,阿贊加埋會得到好多,然後可以用黎滿足自己欲望,例如達成一啲原本自己生命當中想求但唔能夠得到嘅嘢。
回復 贊好 反對