新會員登記
搜索
查看: 2218|回復: 14

[動物/昆蟲] 分享一下供請龍婆艮能靈猴經歷

記得當時問在泰國留學朋友,叫佢帶我去廟請猴神牌,點知佢都唔識,機緣巧合下佢就帶左我去屈班P耐,去到先知原來係靈猴唔係猴神夏努曼。

但見到有尊水牛角靈猴自己幾鐘意就請左,之後俾師傅加持時候,供請處龍P同龍婆講左幾句野,之後師傅就用手指係我頭頂上打轉同念經,好似係對我祝福咁。

自始我就成為左師傅既Fans,每次見到師傅聖物,如果供金許可都會收藏。

戴左靈猴一年之後,再次去到廟見師傅,請左師傅既自身牌,然後打算連靈猴一齊俾師傅加持下,師傅竟然幫我係殼上面刻上經文,連另一尊龍婆浸蘭猴神都有一齊刻上經文,真係好感恩。黎緊再去廟希望都有緣見到師傅啦。

F0C98EE2-F012-427E-AD3B-FFADF453B52D.jpeg C370FD56-84F4-459B-AE3E-2BAEF692A529.jpeg
44FEBC1D-E13A-4EA3-87A1-F945474DD78A.jpeg 307A612A-F0D0-4B6E-AD57-BA2FC4F6516B.jpeg
863B7B4E-F04E-41D8-BBC8-79C8DF0AE2B7.jpeg AE70A591-9A25-4C1E-B10A-C7C9EE92B35F.jpeg

回復

師父很好 難得啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
回復 贊好 反對

劃了符的殻好好保存,怕帶帶下殘左最好轉起來供奉
回復 贊好 反對

師兄要好好珍惜與師傅這個緣份!
回復 贊好 反對

....
回復 贊好 反對

多谢师兄分享
回復 贊好 反對

師兄,多謝分享
回復 贊好 反對

pmxsl 發表於 14-3-2019 08:03
劃了符的殻好好保存,怕帶帶下殘左最好轉起來供奉

對啊,可惜家中暫時未有位置設壇,唯有努力啲希望今年可以搬出去
回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 14-3-2019 08:42
師兄要好好珍惜與師傅這個緣份!

對啊師兄,所以現在每次有機會去泰國都會去廟見見師傅。
回復 贊好 反對

黑棍 發表於 14-3-2019 12:12
對啊,可惜家中暫時未有位置設壇,唯有努力啲希望今年可以搬出去

多謝分享,聖物不錯呀. 屋企有得住就不要輕易搬走,除非師兄係唔憂做的專業人仕.
回復 贊好 反對