新會員登記
搜索
查看: 3656|回復: 10

[其他/冠蘭] 不知是巧合還是奇遇

昨天零晨4點回家 在7-11 買了叮叮野俾自己 同支白酒返家俾咩冷篇 。行行下聽到踩到膠片果d 滴答聲 咁冇咩為意 因為咁岩係樹邊以為踩到樹葉 or 水瓶蓋果d野 , 點知行多大約三十步 我買果叮叮野跌左一盒落地 跟手睇下腰間個咩冷篇發現唔見左 就行返轉頭 原來係地下 , 好彩俾我執返!感謝 !

評分

查看全部評分

只要聖物同你有緣,點都會搵得返,好好對佢啦{:6_327:}
搵得返,有緣{:6_327:}
師兄,失而復得,十分難得,應更好好珍惜!
小弟以前都十分擔心會跌嘢,所以,家吓,每次我都係放在褲袋裡就安全DD!不妨參考...
Happy New Year!
我都係好驚會跌左,所以通常都放褲袋~{:1_1:}
我都好驚會跌野....
試過行行下街斷左鍊跌左.....行左10幾步突然覺得有種唔對路才發現, 以後就會好小心...
講開失而復得的感覺, 唔單止佛牌....
大半年前有次遺留左部iphone晌大快活, 返到公司才發現(過左20分鐘)
心諗一定無梗....
果刻既焦急又擔心跑番去, 沿途不停同d佛牌, 符通講, 希望搵得番.....
最後幸好有個路不拾遺的清潔嬸嬸, 執到俾經理, 果下失而復得......連忘多謝嬸嬸及佛牌.....
我d朋友都話我超好彩

師姐, 你真係好好彩啊, 比個唔貪心的清潔嬸嬸執左比經理{:6_314:}
希望大家新一年都事事順利 ....
我都覺得好好彩 我果日返去立即同佢say sorry 同供左支白酒俾佢
好好珍惜{:6_297:}