新會員登記
搜索
樓主: Kiwai2004

最近一年事事不順,求指教

多謝分享,都不厭其煩講句,多行善佈施,戴聖物才有用,否則得兩野虛火就完. 那差不多等如一種催化劑,條 formula 就係要咁樣.
回復 贊好 反對

一命二運三風水 四積陰德五讀書 六名(聲名)七相(外表)八敬神 九交貴人十養生 十一擇業與擇偶十二趨吉及避凶 十三逢苦 ...敬神排第八
回復 贊好 反對

師兄好 ~
1/ 走數几十萬, 師兄也照常生活 , 可推敲"福氣"有多厚
2/ 通常帶牌會""集中一位師傅"", 力量較純之餘, 也可知道這位師傅 及 其傳承 ,
    是否合自己個人体質, 起碼畀半年時間去觀察 . 唔夾分手 , 唔洗再多諗 .
    但緊記因唔夾自己千萬不可抵毀 , 免氾口孽 !
回復 贊好 反對

ppp2905 發表於 27-2-2019 12:43
師兄好 ~
1/ 走數几十萬, 師兄也照常生活 , 可推敲"福氣"有多厚
2/ 通常帶牌會""集中一位師傅"",  ...

師兄這論點在下亦有同感。比個like你
但唔夾分手後,就再見亦是朋友啦。
回復 贊好 反對

ppp2905 發表於 27-2-2019 12:43
師兄好 ~
2/ 通常帶牌會""集中一位師傅"",  ...

師兄有一個論點我好贊同,戴牌真係起碼要半年至一年時間先知有冇效,戴兩戴又話冇爆數,不停換牌的大有人在. 我覺得起碼用一年時間,隔一年回顧睇下,整個大勢有冇轉好先知有冇效.
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 27-2-2019 18:06
師兄有一個論點我好贊同,戴牌真係起碼要半年至一年時間先知有冇效,戴兩戴又話冇爆數,不停換牌的大有人 ...

沒錯,戴得順就繼續戴, 甚至可以戴一世
之前我戴龍婆絕必打好順
但最後自已衰仔因為師傅不夠出名, 佛牌背景不夠勁, 供金不高 ,很多人說此牌很商業
所以放了, 現在覺得很後悔
回復 贊好 反對

謝謝你們
回復 贊好 反對

祝師兄好運來 ! 加油加油 !
回復 贊好 反對

人有三衰六旺,好正常的。有时候唔系带D咩劲抽既圣物就可以避免的。
心态放宽D~总会度过的~
回復 贊好 反對

个人感觉还是带1-3挂就好,而且人生本就起起落落,心态重要~~~
回復 贊好 反對