新會員登記
搜索
查看: 5054|回復: 33

[佛壇] 魯史初壇

月頭本來由房的小壇移出廳, 諗住俾個更好位置, 點知感覺一直沒有生氣, 家人健康亦遲遲未見改善
幸得kei哥及威兄的指導, 改了位置, 還請了我第一尊魯史, 鎮鎮家宅, 但願家人各個精神奕奕, 平平安安
由於想過年前上好壇, 但時間緊迫, 加上空間有限, 現只能把基本的做了, 慢慢學習再改善
(在此亦多謝拉姑聽我呻, 又陪我去九龍城shopping)
第一個魯史大佬, 去威兄鋪見到尊魯史, 已經好有feeling, 而且威兄話呢尊保健康也是一流

第一晚就見到大佬超快chur完, 真開心

下層跟之前的一樣, 女人世界
買了3串花串扮靚靚, 加埋燈光猛晒

大合照.......
本來想在魯史大佬後面加符布, 但媽媽仍在適應中, 所以個壇只可以慢慢逐步改善,  但願他們感受到各神的保佑後, 才會慢慢接受

評分

查看全部評分

魯史拿洛,大魯史之一,你交個心比佢,一定幫到你

謝謝威兄~
係~同佢講左~會誠心供奉佢, 希望幫我及我家人
駛唔駛幫手拜旺個壇{:6_339:}

一上壇就到位,恭喜恭喜個個健健康康平平安安
個壇愈整愈靚特別下層女人天下加左LED真係好好feel

PS: 大佬壇右萍果.....左邊好似係椰汁西米糕{:6_306:}
象神爺爺呢?

無位呀~~
同象神講左....空間有限, 家人又未能接受太多野....
慢慢再睇下點(如果家人接受, 可以擴建)
el8840696 發表於 22-1-2012 12:29
駛唔駛幫手拜旺個壇

一上壇就到位,恭喜恭喜個個健健康康平平安安

係呀~第一次見....咩叫chur煙, 睇住好快chur完, 好開心{:6_314:}
我都希望得到魯史大佬照住....鎮鎮家宅, 個個健康, 一家團聚{:6_312:}

左邊係擒日同拉姑一齊買既檳榔呀! 拉姑話成盒上都ok

下層女人天下仲可以買多d扮靚靚既野, 靚靚過新年....{:6_317:}
同埋個櫃兩邊太白雪雪, 問下美指點樣....加d色彩先{:6_295:}
ar_ta 發表於 22-1-2012 12:48
係呀~第一次見....咩叫chur煙, 睇住好快chur完, 好開心
我都希望得到魯史大佬照住....鎮鎮家宅, ...

請呀美指番去執執佢啦{:6_293:}
{:6_327:}
ar_ta 發表於 22-1-2012 12:48
係呀~第一次見....咩叫chur煙, 睇住好快chur完, 好開心
我都希望得到魯史大佬照住....鎮鎮家宅, ...

白色都ok唔係就做牆紙或牆布或一分木板,另外嗰魯仕係你間屋住得唔差woo,ta 姊