新會員登記
搜索
查看: 2495|回復: 3

[組合] 其實我想問下...... 帶牌ga問題....

其實我想問下......

帶佛牌ga鏈..... ( 前 坤平 jtk 必打 )
系後面(背後) 加左個 藏傳 時輪金剛印(靈波車開過光) 符筒得唔得ga
唔系話衝唔衝突(又唔系陰野應該唔會呀.....)  系會唔會吹化得太過份.....

因為今日藥師換左必打 藥師 放左上迷你壇
d人話必打系封左 六識 好等使用者不被迷惑 應該覺得睇野清左因為用心眼多左 不過會唔會清過頭.....
(眼識、耳識、鼻識、舌識、身識、意識。言六根對色聲香味觸法之六塵而生的見聞嗅味覺思的了別作用。
因為是八識中的前六識,故常被稱為前六識。)

頭先(半夜)........落街食野好似感覺到d唔應該感覺到ga野 有d人個面好似特別黃.... 好似話你聽佢好黑仔旁邊有野一樣.....
有d又好白 反而白o個d又覺得佢無野仲好 sunny.....    有d唔知點講總系覺得怪怪地..... 又唔知系有d咩....
只系望過去第一眼就會覺....  之前都唔會....  咪又系人一個...... 而家見到部份人會好覺......
我一向感覺唔到呢d野亦唔系好想感覺到..... 無計怕d唔識ga朋友仔......... 感覺唔到好過.....
你話我男人老狗都系ga la 其實我帶佛寶只系想 唔好比d朋友仔玩   唔想學電視廣告叫......  唔好...... 停........
因為我地呢d住堂樓ga 成日轉地方系最驚有呢味野架馬......   死火ga系除左成條鏈都仲有d覺.......

個 時輪金剛印 帶左有2年以上...... 系靈波車o來香港幫對有錢夫婦做法事時做義工個朋友幫我要.... 所以唔想除.......

時輪金剛印 我封左入符筒影唔到相......(背o個支唔系虎毛... 入面系 時輪金剛印 我用虎毛包著 )

登錄/註冊後可看大圖

補充內容 (20-1-2012 05:41):
希望系心理作用過幾日無事啦........

jtk = 當然想召財拉 最主要系做我o個行人多口集 想小d事非同小d小人.... 所以選用八方拉胡ga jtk
坤平 = 當然想系人緣拉 牌面仲要系2個召彩女神法相
必打 = 當然系唔想有野入到身拉同睇野清d唔好比外表迷惑左(點知好似清過頭....)
(ps: 必打ga古仔就系話唔好用外表去迷惑人亦唔好比人迷惑!)

個時輪金剛印.... 是... 加持 解放 咒印...

轉自其他網頁:
時輪金剛法相有四面、三頸、六肩、十二臂、二十四隻手各持法器,兩腳踩大自在天與天母。金剛的頭部正面藍色,右面紅色,背面黃色,左面白色,每個面上有三眼、四面代表身、口、意及大樂空智色,三頸左白色,右紅色,中藍色,代表身內三脈。左腳白色,右腳紅色,下穿虎皮裙。佛父頂髻有金剛杵為飾,佩珠寶纓絡,以為莊嚴。
時輪金剛是以報身佛示現的,在西藏密續法本裏有如下之描述:
時輪金剛立於蓮花及平躺之日、月、星輪之上,雙腳踩著大自在天與天母,象徵攝受貪慾及煩惱妄想兩業障。時輪金剛自身藍色而發出白、藍、黃、紅、綠之五彩虹光。
衪有三頸,右邊為紅色,左邊白色,中央深藍色;四面,前面的臉為黑藍色,現半忿怒露齒相,右邊為紅色,係貪慾之表徵,左邊白色的臉現慈明相,黃色臉則隱藏於白色臉之後,後者是以一種甚深禪定之相現之。每一面上具三眼,額中央的那隻為智慧之眼。
衪的頭髮是似古代皇族之髻式向上梳起,餘半垂披,上飾以二支金剛杵及半鉤月,於最頂端有金剛寶珠冠住髮髻,頂上端坐金剛薩埵。他身上甚多珠寶嚴飾,如耳環、項鍊、臂環、腰鍊、腳環、圍巾及念珠等,他唯一的衣飾乃是虎皮裙
時輪金剛有三個肩膀,最前方的為藍色,次為紅色與白色;從每一個肩膀伸出二隻向上抬之手臂,再於手肘處化生成為四隻,左右總共有八隻白色的手臂。
進一步做詳細觀想時,時輪金剛之手指皆有戒指裝飾,黃色戒指戴於每一隻大拇指,食指戴白色戒,中指戴紅色戒,無名指戴黑色戒,小指戴綠色戒。手掌到首段指關節處呈藍色,中段指節則為紅色,最後一節指節則為白色。
在這多隻五彩色的手中,衪持著多種不同的法器。右邊藍色之手,由下往上依次握著金剛杵(右心橫於胸前),然後是劍、三叉戟和彎月刀;四雙紅色之手有箭、金剛鉤、人皮鼓及鎚子;四隻白色之手則有法輪、矛、法杖及斧。左邊四隻藍色手中握有金剛鈴、金剛盾、三叉卡章嘎杖,一個盛滿紅血的頭蓋骨;四隻紅色之手握有弓、繩索、珠寶及蓮花;四隻白色之手則見海螺、鏡子、金剛鏈和一尊大梵天之首。他的右腳是伸直的並現紅色,左腿則為白色,略呈彎曲。

時輪金剛是自性光明法喜及無緣同體大慈悲之化現,具有畢竟圓融的智慧及圓滿無邊之加持

師兄, 唔好嚇自己

我在茶樓或街上有時見到 d 人塊面大部分青白色, 但在面上有一小撻是灰黑色, 但佢地唔係比人打果隻瘀黑色, anyway, 唔係平時見的面色

師兄, 我笫一次見青白得黎帶黑色的面色的人 (他是酒樓的經理), 因為當時是在酒樓搞聚餐, 笫一次見佢真係比佢嚇親, 又唔敢問/叫 d 同事望佢個面色, 搞到我成晚偷望佢   {:6_323:}

師兄, 真係見見下就慣了, 唔使驚, 我覺得總之見唔到 "唔應該見到的朋友" 就 ok 喇 :loveliness:
有聖物在身,行正法唔怕啦

評分

查看全部評分