新會員登記
搜索
查看: 4839|回復: 27

供請佛牌使左好多錢

今年八月第一次接觸佛牌
去到昨日都有供請
計計下大約用左4萬hkd
開始有點後悔....... 沒有聚財反而花光
龍婆了龍婆川龍婆翁龍婆浸蘭龍婆滿阿贊練....
回復

師兄自己量力而為,唔好忘記佛牌背後既用意
多做善事比更多事更有意義
回復 贊好 反對

凡事不可沉迷呀,量力而為就好,不過師兄財力驚人,短短三個月豪花四萬
回復 贊好 反對

我用了五十万泰铢以上,不过建议你,应该以行善捐钱给佛寺的心德,当作做了好的功德。希望带来帮助。
回復 贊好 反對

戴唔晒結缘岀去伟俾其它師兄結緣
回復 贊好 反對

係一種緣份,唔應該用後悔黎形容!
回復 贊好 反對

覺得後悔,咪警惕自己以後唔好再請牌,無謂再浪費金錢。
回復 贊好 反對

2015年開始接觸佛牌,至今夾夾埋埋都用了近四萬...........
雖然很後悔,但亦因戴佛牌做了很多善事,結了善緣,相信了因果
若果當初沒接觸佛牌,我絕對不會做善事!!!!

補充內容 (17-11-2018 20:52):
根據自己三年配戴佛牌的經驗,其實每塊牌配戴效果都是一樣,只要信念夠強多做善事守戒律就夠做,不用換來換去,個人意見,謝

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

tommy1991111 發表於 17-11-2018 20:48
2015年開始接觸佛牌,至今夾夾埋埋都用了近四萬...........
雖然很後悔,但亦因戴佛牌做了很多善事,結了善 ...

我非常喜歡師兄相信因果這一個point!

希望那些佛牌介嘅騙子會得到佢地應有的報應啦!

評分

查看全部評分

回復 贊好 反對

多謝分享心得,經濟如果負擔得起倒無妨,但如果戴牌之後從沒做過佈施幫過人,你依幾萬蚊白花了,沒用的. 信我.
回復 贊好 反對