新會員登記
搜索
樓主: chankakitkit

[象神] 漏左銀包係火車

話說早幾個月前,我爸爸銀包銀行令完錢,有一筆對於我家庭來說都好多既錢。爸爸銀包自己都唔知跌左響邊。我媽媽就打對話同我講成件事啦,我人生外地都幫唔到D咩,只係對住我當時帶緊既哈路曼佛牌講,希望有好心人會執到,比返我爸爸。第二天真係有好心人執到,再搵到辦法聯絡我爸爸。真係感謝神!
回復 贊好 反對

mw1151515155 發表於 10-11-2018 16:06
話說早幾個月前,我爸爸銀包銀行令完錢,有一筆對於我家庭來說都好多既錢。爸爸銀包自己都唔知跌左響邊。我 ...

你依單重神奇 lol
回復 贊好 反對

謝謝樓主分享!其實有師兄覺得「神奇」應是出於在時間差上,但泰國佛牌使許多人著迷,也莫過於「神奇」這兩字上,試問如不「神奇」又會有誰人願意花大錢去供請它嗎?

樓主別人怎樣看不重要,自己開心便可以啦!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

回復 贊好 反對

Kenji 發表於 10-11-2018 16:27
謝謝樓主分享!其實有師兄覺得「神奇」應是出於在時間差上,但泰國佛牌使許多人著迷,也莫過於「神奇」這 ...

係呀,神奇就好了. 千祈唔好神化,依家有 d 人追到巴士又話多謝師傅,碟飯多左兩舊餸就話尊坤平有料到,成日搞到神神化化咁,我公司都有一個.
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 10-11-2018 17:21
係呀,神奇就好了. 千祈唔好神化,依家有 d 人追到巴士又話多謝師傅,碟飯多左兩舊餸就話尊坤平有料到, ...

Martin兄,算啦!

人間的事,爭不完,不如一放

人間的利,佔不盡 ,不如順其自然

活著,無愧才能自在

成全方可從容,誰活著也不容易.......
回復 贊好 反對

MartinYuen 發表於 10-11-2018 17:21
係呀,神奇就好了. 千祈唔好神化,依家有 d 人追到巴士又話多謝師傅,碟飯多左兩舊餸就話尊坤平有料到, ...

戴牌戴到好似信耶穌咁
諗心一層會唔會信耶穌好d, 一來一神論,冇佛牌咁五花八門
二來不用花費咁多錢請佛牌
回復 贊好 反對

佢開心咪算囉好過啲人乜嘢都賴塊牌,小小嘢唔順利就話牌無用
回復 贊好 反對

tommy1991111 發表於 11-11-2018 12:45
戴牌戴到好似信耶穌咁
諗心一層會唔會信耶穌好d, 一來一神論,冇佛牌咁五花八門
二來不用花費咁 ...

如果是正式受洗的基督徒或天主教徒,會和本地的所屬教區掛鈎,都好多煩文俗節野搞 . . . 香港人鍾意講果句 “ 煩過梵蒂岡,亂過黎巴嫩” 都是有其原因的.
回復 贊好 反對

ffkent 發表於 12-11-2018 12:24
佢開心咪算囉好過啲人乜嘢都賴塊牌,小小嘢唔順利就話牌無用

贊同,的確好多人鍾意遇到逆境就賴牌,賴天神,常見係話戴左某某天神牌好黑仔,可能係唔夾呀咁 .
回復 贊好 反對

Thanks for sharing
回復 贊好 反對