新會員登記
搜索
查看: 6820|回復: 18

[四面神] 四面神

係幾年前既一次低谷,當時可以話係事業同感情的低潮期,當時開始相信四面神, 而我亦開始慢慢走出呢個低谷,由最初的屈三到龍婆碰,沉蘭,到現在的屈一,目標系可以收藏更加多不同大師級的四面神,終極目標當然係阿贊興的四面神。
不過今日真係會燥, 我有時真係好唔明白一D人既睇法/諗法。當初一位朋友話想請一尊象神,請完又周圍擺,一陣又話要拎去俾D阿贊去再加持。雖然唔可以話所有阿贊去大陸搵食,不過我真係好少聽什麼再加持。
以下係我地既對話.
朋: 呢排好黑仔
我: 點解既?
朋: 因為去搵左師傅, 佢話我好黑仔,系因為有野跟住我,所以暫時唔可以帶陰牌
我: 象神都唔係陰牌, 咁呢位大師有冇教你化解?
朋: 佢話肯定我去拜四面佛個陣, 因為我既願望達成左, 冇即時去還神, 所以收返晒我所有野呀, 搞到而家咁黑仔,師傅話我同四面佛唔夾呀
我: .....

可唔可以唔好再抵毀四面神,我唔相信神會咁小氣,更加唔相信四面神會嬲到派隻鬼去跟住你.
只可以講人無知, 便無敵。

送上自己一直帶緊既屈一

WhatsApp Image 2018-10-24 at 21.50.46.jpeg
回復

多謝師兄分享
你朋友戴既象神會唔會係陰法阿贊做?
好多阿贊已經商業化同為左錢咩都做得岀
回復 贊好 反對

我聽人唔少師兄講 向四面神求左願 願望成真左 而冇去還神 四面神會嬲架 唔知真定假 我自己做法係 每一次向四面神求願個陣 會向四面神講如果願望成真 會答應點樣還神 用咩方式還 每一次我都有去還神 因為應承左就要做 呢個係我習慣 我既習慣我諗大部分師兄都同我差唔多
我自己都好鐘意四面神
回復 贊好 反對

有聽聞過向四面神求願時答應過的事情做不到會衰多兩錢重,但四面神派鬼跟住的這說法我就唔buy,最近小弟都加左愛侶灣2514入組合,感覺很好
回復 贊好 反對

樓主不用激氣,有時唔理得咁多.
回復 贊好 反對

什麼樣的人,就會遇到什麼樣的阿贊.
回復 贊好 反對

Thanks for sharing
回復 贊好 反對

師兄( 屈一 )好靚仔呀 ,
遇籌旗換<阿贊興>的話 ,
放( 屈一 )記住搵我先呀
回復 贊好 反對

師兄,多謝分享
回復 贊好 反對

rayhoman 發表於 24-10-2018 22:18
多謝師兄分享
你朋友戴既象神會唔會係陰法阿贊做?
好多阿贊已經商業化同為左錢咩都做得岀 ...

唔會, 係龍婆格閃的象神, 應該冇問題
回復 贊好 反對