新會員登記
搜索
查看: 3682|回復: 23

[組合] 阿贊速-澤度金組合

相信各位師兄都對阿贊速師傅嘅聖物並不陌生,小弟一開始接觸佛牌都係接觸澤度金不過經歷就唔係太好(不關於聖物或師傅問題,因為本身小弟係地獄黑仔王不論工作,生活整體上)不過小弟或者都算同澤度金和阿贊速師傅有d緣份,供請了《芹藏》細模黃銅版,之後奇妙嘅事就發生啦由原本工作唔順利(人不和,事多,公事災難,小弟做物業管理所以怕事多)慢慢開始上返軌道,其實我一開始係擔心到怕俾人炒....

不過每日帶住師傅嘅《芹藏》真係有返起色,工作上人事上慢慢緩和直到現在需要解決嘅難題已經見到署光。

到了近日小弟下定決心,供請阿贊速師傅嘅《盼百間》粉牌,相信各位師兄都知澤度金,盼百間係perfect match。最感動係我以上兩尊牌都有師傅嘅贊符。
《芹藏》嘅鏡面有,《盼百間》粉牌包括前面連後面都有贊符。整個感覺非常實在,希望係佩帶一個月可以為大家分享更多事跡,不過更重要係我需要更加努力先會有結更好嘅果子。(特別鳴謝Roy兄嘅耐心教導)

供請左阿贊速師傅嘅《盼百間》粉牌當然並不能等待太耐先佩帶啦,兩個讓我珍而重之嘅佛牌當然需要好好保存所以小弟決定去包上防水膠殼。
Michael兄今星期因暴雨受困於國內,一回港都肯為我盡快為我嘅《盼百間》粉牌製作防水膠殼。
完成後一拿起看周邊嘅邊位,牌的中心以及厚度完全係精工之作(辛苦師兄為我通宵工作)《盼百間》保存於防水膠殼內完全讓我這些粗心人近距離欣賞阿贊速師傅嘅聖物(因為粉牌原故小弟真係好怕破壞到聖物)
現在更加有了師兄幫我更換《芹藏》嘅鋼殼,整個阿贊速-澤度金組合真的讓我很有力很滿足。

我太長氣啦,分享圖片俾大家啦

評分

查看全部評分

回復

小弟都帶緊芹藏,正
回復 贊好 反對

學習了,要試下專一點帶牌
回復 贊好 反對

幫到你我都好開心。
回復 贊好 反對

阿贊速聖物的確係掂呀
回復 贊好 反對