新會員登記
搜索
查看: 1585|回復: 9

新手-想發問

Hi everyone! I'm new here and I'd like to ask something, hope you guys don't mind and share your thought with me^^ thanks!

小妹的表姐, 今年犯太歲, 佢家人要佢帶D兔子既飾品之類, 就可以化左個太歲, 咁長情我就唔多清楚啦, 總之佢想知道點解係兔子, 唔係猫狗??

另外, 小妹上網見到咬錢虎呢樣野, 我覺得好靚好吸引, 好有興趣請一條手繩帶係手, 可以的嗎?? 有冇咩要諱忌??

多謝大家解答先!!

回復

1.因為卯戌相合 卯代表生肖係兔 戌代表生肖係狗
狗年出生今年犯了本命太歲 所以配帶兔仔就可以跟太歲合起來 有助化凶為吉

2. 行房時除下就可以了
回復 贊好 反對

亞特蘭提斯 發表於 14-8-2018 15:02
1.因為卯戌相合 卯代表生肖係兔 戌代表生肖係狗
狗年出生今年犯了本命太歲 所以配帶兔仔就可以跟太歲合起 ...

你好, 我想問選擇佛牌是否也要選一塊可夾到自己條命的較佳??
最好的做法是否先到泰國正廟給泰國師傅算命,然後再由他選擇合適的佛牌較好??
回復 贊好 反對

多謝師兄解答, 咁請問一下, 小妹係Facebook, IG之類既網店, 睇到有好多小店都有賣佛牌, 咬錢虎, 符管等等, 想知道點分呢D係真定假??
回復 贊好 反對

fatboyarming 發表於 14-8-2018 16:56
你好, 我想問選擇佛牌是否也要選一塊可夾到自己條命的較佳??
最好的做法是否先到泰國正廟給泰國師傅算命 ...

1. 不是
2. 為了安心 有人係會咁做
回復 贊好 反對

最愛咬錢虎 發表於 14-8-2018 17:25
多謝師兄解答, 咁請問一下, 小妹係Facebook, IG之類既網店, 睇到有好多小店都有賣佛牌, 咬錢虎, 符管等等,  ...

有經驗就分到 除非分唔到
回復 贊好 反對

因為小妹想請返條手繩帶下, 見IG有sell, 200蚊左右, 師兄建議買嗎??
回復 贊好 反對

最愛咬錢虎 發表於 15-8-2018 09:21
因為小妹想請返條手繩帶下, 見IG有sell, 200蚊左右, 師兄建議買嗎??

樓主自己試下吧, 一般手繩類聖物, 好少會假嘅, 被人呃盡都係 200蚊啫
回復 贊好 反對

咁你又講得岩, 都係200蚊姐, 但我都想知佢有冇功效麻, 例如真係好似招左財定化左太歲咁
回復 贊好 反對

亞特蘭提斯 發表於 14-8-2018 17:51
1. 不是
2. 為了安心 有人係會咁做

感謝回覆!!!THX
回復 贊好 反對