新會員登記
搜索
樓主: Merlion_L

帶著周冠浸蘭2561四面神去長洲

Kenji 發表於 24-7-2018 20:05
我早幾日已供請左一塊一期九寶銅版本了,一期銀版真心太貴了,財力不夠,已經放棄了!

88版要問吓個牌商 ...

嘩, Kenji兄請咗一期四面神九宝銅版呀, 好羨慕啊

祝 Kenji兄用合理價錢請到 61版 la, 真的是好四面神牌來噶
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 24-7-2018 22:06
牛兄,我是第一次帶象神。

終之戴後黑仔就沒有,不過做起事來總是未能得心應手,此終好像欠缺些甚麼似的 ...

如果 Kenji兄想比較側重招財的, 若揾到同期的象神小立尊, 不同 coins, 這期小立尊紅銅版的效果已經好不錯了, 可考慮請來試下 若果帶過這期小立尊都覺得無乜料到, 再試帶多一位師父的象神牌都係帶咗好似無帶的話, 那可能 Kenji兄和象神暫時吾多投緣, 可以放下先了
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 25-7-2018 14:13
嘩, Kenji兄請咗一期四面神九宝銅版呀, 好羨慕啊

祝 Kenji兄用合理價錢請到 61版 la, 真的是好 ...

牛兄,相比起你,我要摺埋啦!

你手指尾D皮漏幾塊出來,我都未必接得住,你先令我 羨慕!

61版找到了,供請價貴過888版少少啦!
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 25-7-2018 14:19
如果 Kenji兄想比較側重招財的, 若揾到同期的象神小立尊, 不同 coins, 這期小立尊紅銅版的效果已經好不錯 ...

牛兄,我戴牌好少想側重那一方面,終之人一世,物一世,乜都試下啦!

終之戴後lucky! lucky!做起事來得心應手,當然最好可以發少少新年財咁就正囉!話曬意頭呢家野,我都好信架!

男人嘛!多少少零用錢就會身痕,不過話時話,雖然我現在比較花心,但當嘗試多了不同種類的佛牌,是會有另一番趣味!
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 25-7-2018 15:47
牛兄,相比起你,我要摺埋啦!

你手指尾D皮漏幾塊出來,我都未必接得住,你先令我 羨慕!

Kenji兄, 吾好話銀版, 龍婆浸蘭一期四面神九宝銅版我見過兩塊正嘢, 都只係得過睇字咋

恭喜哂, 請到 61版 好神奇, 應該是四百年舊聖物材質的作用吧, 這細細粒四面神和師父幾期出名的四面神牌在效果上都有點不同, 期待 Kenji兄的佩帶分享

回復 贊好 反對

Kenji 發表於 25-7-2018 21:03
牛兄,我戴牌好少想側重那一方面,終之人一世,物一世,乜都試下啦!

終之戴後lucky! lucky!做起事來得 ...

係囉, 能量 e 家嘢, 玩玩下都會上癮噶
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 26-7-2018 13:51
Kenji兄, 吾好話銀版, 龍婆浸蘭一期四面神九宝銅版我見過兩塊正嘢, 都只係得過睇字咋  

恭喜哂 ...

牛兄,睇睇吓就係你架啦!

多得你推介,我總算勉強上埋尾班車,我應該會好好保存一段時間,日後有機會再拿出來試!感謝!

未完的結局就留侍日後有機會再分享,因為我將來比較喜歡看別人「O」嘴嘅表情!
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 26-7-2018 14:05
係囉, 能量 e 家嘢, 玩玩下都會上癮噶

其實唔止㗎!有D儍佬,玩玩下仲會上當添架。

我係講緊我自己咋!大家千萬不要對號入座啊!

呢次真係邊個話我傻,我請佢食燒鵝。

最後都要講多句,「燒鵝好味道」。
回復 贊好 反對

多謝分享
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 26-7-2018 17:54
牛兄,睇睇吓就係你架啦!

多得你推介,我總算勉強上埋尾班車,我應該會好好保存一段時間,日後有機會再 ...

Oh
回復 贊好 反對