新會員登記
搜索
樓主: Merlion_L

帶著周冠浸蘭2561四面神去長洲

kbkb88 發表於 19-7-2018 16:11
依個係事實, 所以咪話你要有幾大決心, 話時話唔係61塊咩?
個server成個月仲係怪怪地. ...

有一說全四百年舊金屬版是 61 + 888/17 = 88

我 e 邊用 google 上來 ok, firefox 就吾得, 剛才見有師兄出 post 話係國內 Unite 被河蟹埋添
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 19-7-2018 18:29
牛兄,88版好似到現在只得你講過。

係呀 Kenji兄, 我又係到 9 up 當秘笈吖嘛   個 17塊個量咁少, 其實都無乜影響, 可以吾使理, 將來圖鑑會說明的了
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 20-7-2018 14:19
係呀 Kenji兄, 我又係到 9 up 當秘笈吖嘛   個 17塊個量咁少, 其實都無乜影響, 可以吾使理, 將 ...

牛兄,咁你要學懂吹眠自己,61塊係最好嘅,61塊係最正嘅,61塊係泰國嗰邊係升得最急最勁嘅!

剩下無公佈的17塊就留待有緣人吧!如果現在仲請到,我估9 UP 下應該可以呱!
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 20-7-2018 15:02
牛兄,咁你要學懂吹眠自己,61塊係最好嘅,61塊係最正嘅,61塊係泰國嗰邊係升得最急最勁嘅!

剩下無公佈 ...

Kenji兄, 以后就算 9 up 都係同吹開水的師兄 9 up 好了, 今日有幾個新帖我連 up 都廢事 up, 自己 shut up 好過 61 塊係升得最勁嘅, 事實上亦都真係正嘅, 可以講除咗黃金版, 在效果上這 88塊是最好的了, 但若果加上性價比, 則 999版本就抵好多, 送禮自用都十分合適
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 20-7-2018 14:06
個隱藏版其實只係無得預訂啫, d 資料都公開嘅, 暫時係d 泰國牌商賣緊的, e 一 刻供金和 61 都係差不多 {: ...

但我都係覺得比多DD要61版比較好
回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 19-7-2018 19:00
根據資料,古銅版只做61塊

正常係但牛兄有另一見解
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 20-7-2018 14:13
有一說全四百年舊金屬版是 61 + 888/17 = 88

我 e 邊用 google 上來 ok, firefox 就吾得, 剛 ...

唔係21/888咩? 我記錯左??
回復 贊好 反對

小小牛 發表於 23-7-2018 14:18
Kenji兄, 以后就算 9 up 都係同吹開水的師兄 9 up 好了, 今日有幾個新帖我連 up 都廢事 up, 自己 shut up ...

9 UP都要睇人,這方面我都非常認同。

其實呢塊四面神有幾好,真係要試過才知道,黃金版一定係最好啦!可惜我銀包唔生性,之前有個牌商問過我有冇興趣,我也只能忍痛和它說再見,現在我心中暫時覺得最好的四面神一定是浸蘭 2560 菱形那一塊銀版,因為戴後very lucky! 而且還招到一點點財,成願力我覺得也不錯,總之四面神對我來說戴左唔黑仔,我已感高興,現在有這樣效果,我已心滿意足了,所以現在每天都戴住,真係估唔到四面神也可以有這樣的效果,我現在完全對四面神改觀了,反而象頭之前戴過幾天,暫時未有吸水報告可以講,亦未有甚麼驚喜,只能說平平淡淡啦!

另外早前有支四面神之心金符管,市面流通量已不太多了,幸好一早已入了三支,總之浸蘭四面神不配金符管一起配戴,簡直是浪費。
回復 贊好 反對

Kenji 發表於 23-7-2018 19:15
9 UP都要睇人,這方面我都非常認同。

其實呢塊四面神有幾好,真係要試過才知道,黃金版一定係最好啦!可 ...

我有好幾塊師傅的四面神,都係最喜歡這塊及2560菱形純銀版!
回復 贊好 反對

Merlion_L 發表於 23-7-2018 21:35
我有好幾塊師傅的四面神,都係最喜歡這塊及2560菱形純銀版!

你加多支金符管試下,包你返唔到轉頭。我估!
回復 贊好 反對